RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В "Октагон-Аутдор" заявили про спробу рейдерського захоплення компанії - ЗМІ

Компанія "Октагон-Аутдор" - один з найбільших операторів зовнішньої реклами в Україні, - заявила про рейдерську атаку. В компанії заявляють, що проти них фальсифікується кримінальна справа з метою захоплення компанії.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на звернення компанії до президента, прем'єр-міністра, голови СБУ та генпрокурора, копія якого розміщена у Facebook.

"Співробітники СБУ влаштували провокацію. Звинувачують нас за гучною статтею Кримінального кодексу - "створення терористичної групи чи терористичної організації", - йдеться в повідомленні.

2 вересня пресцентр СБУ повідомив про обшуки в "рекламній агенції", озвучивши звинувачення у нібито "розробці інформаційних кампаній для терористичних організацій "Л/ДНР" та окупаційної влади Криму". В якості доказів СБУ продемонструвало фото бордів на окупованих територіях, представивши це як роботу "Октагон-Аутдор".

"Звинувачення побудовані на брехні та маніпуляціях. Ще у 2014 ми втратили наші рекламні площини в Криму та на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Окупанти захопили їх та використовують на власний розсуд", - говорять в компанії.

В "Октагон-Аутдор" наголосили, що компанія не є рекламною агенцією і не займається підготовкою рекламних матеріалів: "Вся доказова база СБУ була нам підкинута. Начебто "архіви агенції" та "макети" - це фото наших колишніх бордів, які захопили сепаратисти та розміщують там свою агітацію… Ми з’ясували, що провокатор обманом отримав доступ до нашого комп’ютера та закинув "архів" на наш сервер у "хмарі". Зловмисником був допущений концептуальний прокол: всі фото у побутовому форматі, який не може бути використаний для макетування", - стверджують в компанії.

"Октагон-Аутдор" спростовує звинувачення у тому, що агенція в Києві контролюється громадянами РФ: "Октагон-Аутдор" - українська компанія із західним капіталом. Серед наших засновників - бізнесмени із країн ЄС, які повірили в Україну і у 2014 викупили компанію у російського фонду", - додають в компанії.

В компанії наголошують, що є послідовними у своїй проукраїнській позиції - "Октагон-Аутдор" оплачує страховку для 50 дітей загиблих "кіборгів" на 10 років, на 3 млн грн: "Один з "кіборгів" працює у нас на відповідальній посаді. Ми з 2012 матеріально підтримуємо 300 вдів ветеранів СБУ, які померли через Чорнобильську катастрофу. Наша компанія за власною ініціативою розміщує на своїх бордах патріотичну та соціальну рекламу", - додають в "Октагон-Аутдор".

Напередодні оприлюднення інформація про обшук була "злита" на сайт, що належить депутату Верховної Ради з проросійським шлейфом, як зазначили в компанії, виглядає так, що "СБУ допомагає йому захопити компанію", - наголошують в "Октагон-Аутдор".

В компанії наголосили, що будуть використовувати всі законні засоби та юридичні інструменти для спростування "наклепницьких звинувачень": "Не виключаємо судового позову до СБУ через зазіхання на честь, гідність та ділову репутацію нашої компанії. Ми звернемось до представництва Євросоюзу та посольств країн ЄС, громадянами яких є наші інвестори. Ми негайно проінформуємо інституції в ЄС та Україні, зокрема Європейську бізнес-асоціацію, бізнес-обмудсмена та інших", - резюмували в "Октагон-Аутдор".