RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Забезпечить роботу до 2055": гендир Запорізького залізорудного комбінату пояснив необхідність у модернізації підприємства

20 жовтня на Запорізькому залізорудному комбінаті анонсований старт будівництва Південного вентиляційного ствола № 2 (ЮВС-2).

Реалізація такого масштабного проєкту на гірничорудному підприємстві здійснюється вперше за 30 років існування незалежної України, пишуть Українські новини.

За реалізацію проєкту комплексно відповідає Corum Group (входить в ДТЕК Енерго). Сума фінансування двох етапів проєкту становить близько 81,6 млн дол.

Будівництво Південного вентиляційного ствола №2 дозволить збільшити обсяги видобутку руди з Переверзівського родовища з нинішніх 0,5 млн тонн до 2 млн тонн і створити понад 1500 нових робочих місць на ЗЗРК і в суміжних галузях, та забезпечити зростання податкових відрахувань до бюджетів всіх рівнів та дасть поштовх подальшому розвитку економіки регіону і країни.

"Вперше в історії незалежної України буде реалізований унікальний і масштабний проєкт в гірничо-металургійній галузі, який дозволить забезпечити стабільну роботу ЗЗРК до 2055 року", заявив Дмитро Колєсніков, Генеральний директор ПрАТ "ЗЗРК".

"Реалізація даного проєкту стала можливою завдяки підтримці наших акціонерів і партнерів. Будівництво Південного вентиляційного ствола № 2 – це приклад націленої в майбутнє грамотної стратегії розвитку і чесного, взаємовигідного партнерства, результати якого будуть приносити плоди не одне десятиліття", - зазначив гендир.

Запорізький залізорудний комбінат – одне з найбільших підприємств гірничо-металургійного комплексу України з підземного видобутку руди, що забезпечує роботою майже 5 тисяч гірників. На ЗЗРК розроблена перспективна стратегія розвитку підприємства, що передбачає відпрацювання Південно-Білозерського родовища до горизонту 1540 м і Переверзівського родовища до горизонту 840 м.

У 2020 році комбінат збільшив свої інвестиції в капітальне будівництво до 441 млн грн, при цьому направивши до бюджетів усіх рівнів понад 1,1 млрд грн.