RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Погроми у "Хвильовому": постраждалі вимагають звільнити начальника подільської поліції та покарати праворадикалів

Співробітники та відвідувачі бару "Хвильовий" на Подолі звинуватили київську поліцію в бездіяльності та приховуванні праворадикалів, які "занурюють Київ у хаос і знищують міжнародну репутацію міста".

Про це йдеться у матеріалі Delo.

Нагадаємо, вже місяць відомий столичний бар атакують праворадикали з організацій "Національний спротив", "Основи майбутнього" та ін. Лідер "Основи майбутнього" Євген Карась на відео в telegram-каналах озвучує мету нападів - "ми просто п'ємо їм кров, наводимо резонанс".

Як пише Хмарочос, остання атака відбулася увечері 26 листопада. 25 молодих людей у балаклавах та з холодною зброєю увірвалися на територію "Хвильового", де на той момент перебували близько 15 відвідувачів та виступали іноземні діджеї. Нападники розгромили меблі та вікна. Телескопічними палицями побили охорону та відвідувачів, серед яких були жінки. Розпорошували сльозогінний газ. Серед постраждалих опинились й іноземні музиканти.

Співробітники та гості "Хвильового" зверталися за захистом у поліцію, проте вона наразі не діє в розслідуванні справи. Екіпаж прибув на виклик через 15-20 хвилин, а затриманих 12 нападників незабаром відпустили.

"Ми зверталися до правоохоронних органів і до нападів, і під час, і після. Але поліція не лише заплющує очі на злочини, а й потурає їм", - повідомляє команда "Хвильового" у Facebook.

Постраждалі від рук праворадикалів вимагають розслідувати злочин, притягнути нападників до відповідальності.

На вечір 29 листопада анонсовано мирну акцію протесту біля будівлі МВС у Києві. Учасники мають намір висунути міністру МВС Денису Монастирському та його підлеглим три вимоги: звільнити та притягнути до відповідальності голову Подільського управління поліції Павла Василенка за "бездіяльність та покривання злочинності"; надати публічний звіт у справах, які відкриті за фактом нападів на "Хвильовий"; публічно презентувати системний план відновлення безпеки у Києві та на Подолі, зокрема.