RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Біля Верховної Ради та Кабміну люди протестували проти програми співпраці з МВФ: фото

У четвер, 16 грудня, у центрі Києва відбулася акція протесту "МВФ – геноцид України", спрямована проти політики держави щодо роботи з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Протестувальники вимагали від представників влади припинення співпраці України з МВФ.

Про це пише Обозреватель.

Двотисячна акція протесту пройшла біля Верховної Ради та Кабінету Міністрів України. Основною вимогою мітингувальники висували необхідність припинення співпраці України та МВФ. Учасники акції стверджували, що подальші кредити від МВФ призведуть до посилення суспільно-політичної, економічної та гуманітарної кризи України.

З цього приводу у Facebook висловився український політичний консультант Андрій Кучер: "Головне питання, яке сьогодні має поставити кожен українець – на яких умовах влада бере запозичення у МВФ і чим, це вже зараз загрожує нашій країні та інтересам кожного українця?"

"Україна продовжує набирати кредити, збільшуючи зовнішній борг. Міжнародному валютному фонду ми вже боргуємо $90,46 млрд або більш зрозумілою мовою – кожен українець боргує "комусь" уже по 2000 дол", - закінчив Кучер.

Крім основної вимоги, мітингувальники висували низку додаткових, зокрема, припинити продаж стратегічно важливих об'єктів економіки, скасувати ринок природного газу та електроенергії, скасувати карантинні обмеження, затверджені з МВФ та іншими фінансовими організаціями, які не належать до медицини.

Нагадаємо, співпраця між Україною та Міжнародним валютним фондом розпочалася у 1992 році. Наразі борг України складає 90 млрд доларів.