RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Правоохоронці про це знали": в "Автоспецпромі" пояснили причини затримки з постачанням "швидких"

У компанії "Автоспецпром", яка виробляє автомобілі швидкої допомоги, вважають обшуки на підприємстві залякуванням.

Про це для УНН розповів замдиректора компанії Кирило Коморкін.

За його словами, затримки із постачанням автомобілів для ДП "Медзакупівлі", що стало приводом для обшуків, мали об’єктивні причини: повномасштабна війна та відмова компанії Peugeot Citroen завозити автівки в Україну. Коморкін зазначив, що правоохоронці про це знали, адже неодноразово надсилали запити щодо затримок на підприємство та отримували вичерпні відповіді.

"Усі правоохоронці знали про цю ситуацію. Тому усе це — акція якогось залякування. Навіщо? Треба в них запитати. СБУ, Нацполіція, ДБР надсилали запити в "Автоспецпром" та ДП "Медзакупівлі". І вони отримували усі відповіді в повному обсязі, усі документи. Усі це знали", - зазначив він.

В "Автоспецпромі" пояснили, що після підписання договорів компанія одразу почала їх виконання. Зокрема, компанія закупила медобладнання для облаштування "швидких", однак не було достатньої кількості самих автівок для переоснащення.

Разом з тим, компанія Peugeot Citroen знизила квоту на постачання авто в Україну через, те що 670 автомобілів компанії були конфісковані для потреб ЗСУ. Серед них було 100 автівок, що мали надійти для переоснащення "Автоспецпрому".

"Ми мали 100 авто, і ще 100 — на стоянці в Одесі — були серед тих, які конфіскували на ЗСУ. Тож, з того, що в нас було, ми встигли переоснастити 118 автомобілів, і вони були передані ДП "Медзакупівлі". Частину договорів ми виконали. А потім, як я вже казав, виникли проблеми з постачанням авто. До того ж, усі небюджетні рахунки ТОВ "Автоспецпром" було заблоковано. Ми не мали доступу до грошей. Але автомобілі і медичне обладнання потрібно замовляти, кошти заблоковані, терміни спливають, тому наше підприємство неодноразово зверталось до замовника з обґрунтуванням всіх перелічених вище проблем і проханням пролонгувати підписані договори. Що і було зроблено. Це дає нам змогу виконати їх в повному обсязі. І зараз ми працюємо над їх виконанням. Але, розумієте, уся ця інформація — вона у відкритому доступі. Правоохоронці мають до неї доступ. Наш казначейський рахунок — прозорий. По ньому видно, що ми не отримували кошти", - розповів Коморкін.

16 березня Нацполіція провела обшуки на підприємстві "Автоспецпром" та ДП "Медзакупівлі".