RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Верховний Суд визнав незаконними дії рейдерів-кредиторів щодо холдингу GNT

4 липня 2023 року Верховний Суд визнав незаконними заходи забезпечення позову щодо ТОВ "Олімпекс Купе Інтернейшнл", ТОВ "Металзюкрайн Корп лтд" та ТОВ "ЗПК "Інзерноекспорт" – підприємств портової інфраструктури в Одесі.

Про це йдеться у пресрелізі холдингу GNT, пише УНІАН.

"4 липня 2023 року постановою Верховного Суду у складі Касаційного адміністративного суду у справі №ЗД/380/1/23 визнано незаконними заходи забезпечення позову, що були встановлені щодо ТОВ "Олімпекс Купе Інтернейшнл", ТОВ "Металзюкрайн Корп лтд" та ТОВ "ЗПК "Інзерноекспорт", які належать GNT Trade DMCC (холдинг GNT)", – зазначають GNT.

Представники холдингу нагадали, що у грудні 2022 року хедж-фонд Argentem Creek Partners руками свого кредитного агента Madison Pacific Trust ltd розпочав спробу рейдерського захоплення активів холдингу GNT, прикриваючись "стягненням заборгованості за кредитом".

"Для цього кредитний агент звільнив законних директорів ТОВ "Олімпекс Купе Інтернейшнл", ТОВ "Металзюкрайн Корп лтд" та ТОВ "ЗПК "Інзерноекспорт" та призначив на їх місце підконтрольних адвокатів, а юридичні адреси підприємств портової інфраструктури переніс з Одеси до Львова, де немає ніяких портів. Таким чином Madison Pacific Trust ltd грубо порушили корпоративну угоду та перевищили свої повноваження", – пишуть GNT.

За словами представників холдингу, при цьому кредитори знали, що йдуть на грубе порушення, і заздалегідь готувалися до рейдерського захоплення активів GNT.

"На це вказує той факт, що вони підготувалися до протидії GNT спробі незаконного захоплення активів", – зазначає холдинг.