RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна має унікальний потенціал зайняти місце у світовому майнінгу - криптоінвестор Сергій Тронь

Біткойн – це сучасний інструмент захисту від інфляції та від тиску монополії.

Про це в інтерв'ю "Вісті" заявив український криптоінвестор, власник компанії White Rock Management Сергій Тронь.

Інвестор пояснив, чому біткойн можна прирівняти до золота і назвав причини: "Біткойн – це унікальний цифровий актив, що обмежений. Він не має бенефіціарів, і його важко видобувати. Звідси і формується аналогія із золотом. Але також біткойн – це сучасний інструмент захисту від інфляції та від тиску монополії".

Він додав, що в історії долар був підтриманий золотим стандартом, і це визначало його цінність та захист від інфляції: "Світова економіка потребує нових механізмів захисту відповідно до технологічного розвитку".

Інвестор вважає, що незабаром біткойн буде новим галузевим індексом S&P 500, який визначить нову галузь розвитку економіки.

"Держави та світові корпорації переходять на біткойн, а значить, процес еволюції в цьому плані неминучий", - він.

Інвестор навів приклад Абу-Дабі, які інвестували мільярди доларів у майнінг біткойну і накопичуватимуть його нарівні із золотовалютним резервом.

"У них взагалі унікальний підхід - повна відкритість до інновацій, технологій та розвитку. Незважаючи на свої природні ресурси, вони давно розвивають банківський сектор і зараз ось - криптоіндустрію", - розповів Сергій Тронь.

Він додав, що влада ОАЕ демонструє відкритість до інновацій та технологій: "Цей підхід насамперед обумовлений сучасною візією керівництва країни та дотримання технологічних трендів. Уряд країни розуміє, наскільки важливо відповідати інноваційному розвитку світової спільноти".

Щодо можливостей України у цьому напрямі, то він вважає, що ми маємо унікальний потенціал зайняти місце у світовому майнінгу: "Це обумовлено енергетичними можливостями, які можна направити на майнінг. А також запровадженням нових технологічних ініціатив для розвитку економіки після війни".