RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

ЗМІ розповіли про роботу дочірньої структури Інтерпайп Віктора Пінчука у РФ

ТОВ "Інтерпайм-М", що є дочірньою компанією Інтерпайп Віктора Пінчука, продовжує працювати в Росії після широкомасштабного вторгнення РФ в Україну. Компанія утримує офіс, генерує прибуток та сплачує податки до бюджету країни-агресора.

Про це йдеться у розслідуванні РБК-Україна "Мільйони податків в російський бюджет. Що відомо про роботу "Інтерпайп-М" в Росії".

"Відкриваємо "Звіт про фінансові результати за 2022" (ТОВ "Інтерпайм-М"), що міститься на ст. 4. Бачимо, що в 2022 вже після вторгнення Росії в Україну виручка компанії "Інтерпайп-М" від продажу товарів на території РФ склала 131,66 млн рублів. За 2022 рік "Інтерпайп" отримав у Росії майже 72 млн рублів чистого прибутку. І головне. За результатами 2022 "Інтерпайп" сплатив до бюджету російської федерації майже 36 млн рублів податку з прибутку", - йдеться у матеріалі.

Фото - звітність

Дочірня компанія Віктора Пінчука і у 2023 продовжує подавати у Росії фінансову звітність та здійснює розрахунки із російським бюджетом: "Примітно, що звіт за 2022 рік був поданий вже в 2023. І податки в бюджет РФ "Інтерпайп" перерахував вже у 2023. У червні "Інтерпайп-М" сплатив до бюджету Росії 2 483 438 руб податку на прибуток за травень і ще 24 662 руб – податку на додану вартість. ПДВ сплачується тільки у випадку продажу товарів чи послуг. За період з квітень по червень 2022 "Інтерпайп-М" заплатив 858 439 руб ПДВ до російського бюджету" - йдеться у розслідуванні.

Таким чином, аналіз господарської діяльності компанії Інтерпайп-М у Росії вказує на те, що діяльність в РФ вона не припинила. Компанія продовжує сплачувати оренду офісу, послуги телефонного зв'язку, документообігу, безпеки, обслуговування програмних продуктів (включно із системою "Система Главбух"), нараховує заробітну плату та премії співробітникам.

"У квітні цього року (більше ніж через рік після повномасштабного вторгнення РФ в Україну) "Інтерпайп-М" оплатив послуги за дослідження рівня цін для цілей трансфертного ціноутворення. Трансфертне ціноутворення – це збут товарів або послуг пов’язаними особами за внутрішньофірмовими (як правило, нижчими) цінами. Трансфертне ціноутворення має місце, коли відбувається збут товарів і послуг між пов'язаними компаніями. Для чого російській компанії "Інтерпайпу" вивчати трансфертне ціноутворення, якщо сам "Інтерпайп" "у жодному форматі не працює на ринку РФ"?", - йдеться у матеріалі.

Також через російський суд дочірні структури Інтерпайпу намагаються завести в РФ з ОАЕ суму, еквівалентну майже 50 млн доларів США.

У липні "Інтерпайп" опублікував заяву, де спростував інформацію ЗМІ про співпрацю з РФ: "ІНТЕРПАЙП ні за яких умов та у жодному форматі не працює на ринку рф".

ТОВ "Інтерпайп-М" входить до складу групи компаній "Інтерпайп" через кіпрську Interpipe Limited, яка своєю чергою належить іншій кіпрській компанії – Interpipe Holdings PLC. Через низку офшорів на Самоа та Британських Віргінських Островах Interpipe Holdings PLC належить Віктору Пінчуку.