RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Найбільший виробник та імпортер авто в Україні УкрАВТО став ТОВ: корпорація змінила організаційно-правову форму

Найбільший автовиробник та імпортер автомобілів в Україні корпорація УкрАВТО змінила організаційно-правову форму з приватного акціонерного товариства (ПАТ) на товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

Як вказали на сайті компанії, форма акціонерного товариства втратила актуальність, адже на момент створення корпорації УкрАВТО налічувало понад 3 600 акціонерів, а наразі кількість акціонерів УкрАВТО змінилась, і форма акціонерного товариства перестала бути оптимальною для підприємства.

Фото: Головний офіс корпорації УкрАВТО, Київ

ТОВ стане правонаступником усіх прав і обов'язків АТ "УкрАВТО", компанія зберігає код ЄДРПОУ та інші ідентифікатори у податкових органах. Для дочірніх компаній УкрАВТО процес перереєстрації буде відбуватися автоматично.

"Ми давно планували відмовитись від організаційно-правової форми акціонерного товариства, в рамках якої компанія працювала з моменту свого створення в 90-х роках минулого століття. Адже ця "історична" форма давно втратила для нас свою актуальність", - пояснює Ігор Сенюта, начальник юридичного департаменту УкрАВТО.

Реорганізація не передбачає змін у складі акціонерів, розмірі статутного капіталу та в керівництві. Види діяльності компанії та список її дочірніх підприємств теж залишаються незмінними.

"Організаційно-правова форма акціонерного товариства розроблялась для компаній, що активно працюють на фондовому ринку. Але на практиці фондового ринку в Україні не існує, тому й використання компаніями цієї форми з роками стає все менш раціональним і невиправдано затратним…Останні кілька років держава проводить свідому політику, спрямовану на те, щоб всі "історичні" акціонерні товариства перетворювались у ТОВ – і це цілком логічно", - додає Ігор Сенюта.

Корпорація УкрАВТО – найбільший автовиробник, імпортер автомобілів та оператор сервісного обслуговування автомобілів в Україні. До складу корпорації входить Запорізький автомобільний завод з повним виробничим циклом. УкрАВТО володіє дилерською мережею у понад 50 автосалонів, де представлені Mercedes-Benz, Maserati, KIA, Chery, GEELY, Toyota, Renault, Peugeot, Opel, мотоцикли Ducati та автобуси ЗАЗ. В Україні група УкрАВТО є власником та оператором великих логістичних центрів, володіє транспортною, страховою та лізинговою компаніями та інше.