RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Питання виживання ОПК: Державне ККБ "ЛУЧ" знову звернулось до уряду через дії Держаудитслужби

ДП "ДержККБ "ЛУЧ" знову звернулося до Кабінету міністрів та політичного керівництва країни через дії та висновки Державної аудиторської служби України.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці підприємства у Facebook.

Через 10 днів після публічного звернення підприємства щодо висновків ДАС та пов'язаних з цим загроз, 29 вересня Державна аудиторська служба розпочала ревізію "окремих питань" діяльності ДП "ДержККБ "ЛУЧ", в тому числі щодо включення прибутку до складу ціни на продукцію. Раніше Держаудитслужба звернулася до Міноборони з вимогою про стягнення отриманого підприємствами прибутку.

ДП "ДержККБ "ЛУЧ" зазначає, що за власні кошти розробляє нові системи озброєння, ліквідовує наслідки ракетних ударів, відновлює та замінює пошкоджене обладнання та продукцію, здійснює релокацію виробництва та нарощує виробничі потужності. Ці обігові кошти формуються прибутком, отриманим в тому числі від державних контрактів. Дозволений розмір прибутку передбачений постановою №363 від 3 березня 2021.

У державному бюро вказують, що вимога Держаудитслужби щодо повернення прибутку є критичною для діяльності підприємства і ставить під питання виживання оборонно-промислового комплексу. А третя за час воєнного стану перевірка ДАС відволікає працівників від розробки та виробництва озброєння.

В КБ вказують, що попри прийняту Верховною Радою постанову №10071 від 21 вересня 2023 "Щодо підтримки оборонно-промислового комплексу України в умовах воєнного стану", ДАС опублікувала на власному сайті новину "Верховна Рада України підтвердила правильність дій Державної аудиторської служби, ухваливши Постанову №10071".

"Дії ДАСУ щодо вилучення ресурсів у підприємств ОПК суперечать державній політиці та призведуть до критичних наслідків. ДП "ДержККБ "ЛУЧ" публічно звертається до Кабінету міністрів України та Верховної Ради України ввести мораторій на проведення, в тому числі Держаудитслужбою, перевірок підприємств ОПК до припинення воєнного стану на території України", - зазначили у "ДержККБ "ЛУЧ".