RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

ПриватБанк не зміг надати доказів незаконного привласнення коштів - адвокат у Високому суді Лондона

З 6 по 9 листопада 2023 Високий суд Лондона заслухав заключні виступи представників захисту відповідачів у справі ПриватБанку проти колишніх власників.

Адвокат Геннадія Боголюбова Клер Монтгомері (барістер, королівський радник) заявила, що справа ПриватБанку виявилася принципово помилковою, пише "Телеграф".

На початку представники ПриватБанку стверджували, що банк став жертвою масштабного шахрайства, але докази їхнього експерта свідчать про те, що він не знайшов ознак незаконного привласнення коштів Боголюбовим у транзакційних записах банку та інших документах у справі. Як результат, позов, на розгляд якого було витрачено багато років і значні кошти, має ознаки безпідставного.

"Після 12 тижнів судового розгляду банк не зміг надати жодних доказів незаконного привласнення будь-яких коштів. Експерт-бухгалтер ПриватБанку підтвердив, що доказів привласнення не було, а наявні докази фактично спростовують отримання вигоди паном Боголюбовим чи, власне, паном Коломойським, оскільки згадані перерахування коштів повертались назад, і всі вони, за винятком двох позичальників, були погашені", — зазначає Клер Монтгомері.

Захист відповідачів звертає увагу, що представники ПриватБанку не навели доказів зв'язку Боголюбова з шахрайством у 270 операціях з перерахуванням коштів. Спроби навести такі докази мали ознаки порушення умов про нерозголошення, припущень, а також епізодів взаємодії осіб через роки після досліджуваних подій, що нібито мали доводити відносини в 2013-2014.

"ПриватБанк не надав жодних доказів привласнення коштів або зв'язку відповідача з будь-якою ймовірною схемою", — підкреслює Клер Монтгомері.