RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

ЮНЕСКО дозволило будівництво в центрі Львова - компанія-забудовник

Компанія, що займається будівництвом багатоповерхівки в історичній частині Львова, попередньо отримала усі необхідні рекомендації від ІКОМОС.

Про це ТОВ "Біля цитаделі" повідомила у Фейсбук.

"Ще на стадії розробки проекту будинку в м. Львові на вул. Поповича, 6а ми звернулися у всі відповідні інстанції. Зокрема, отримали висновок Міжнародної ради з охорони пам'яток та історичних місць (ІКОМОС), структури ЮНЕСКО. Там зазначили, що не заперечують проти забудови порожньої ділянки в історичному центрі але з дотриманням низки зауважень. Ми все врахували і отримали схвальний відгук від Міністерства культури та інформаційної політики України", - йдеться у повідомленні компанії.

Зокрема, у висновку МКІП від 17.11.2023р. зазначається, що "запроєктовані містобудівні та архітектурні перетворення не будуть мати негативного впливу на видатну універсальну цінність об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Львів. Ансамбль історичного центру".

У компанії-забудовниці переконують, що принципово дотримуються законодавства і мають усі дозвільні документи. Тому очікують відповідного ставлення з боку місцевих чиновників.

"21 листопада наші представники взяли участь в засіданні Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Львівської міськради. То ж розраховуємо, що усі непорозуміння, що раніше виникали, будуть врегульовані. Переконані, що окремі особи з одіозних команд не можуть маніпулювати думкою громади і впливати на рішення міських чиновників", - резюмується у повідомленні.

Раніше у Львові виник конфлікт навколо будівництва по вул. Поповича, 6а. Окремі представники мерії стверджували, що забудовник не мають права вести діяльність на цій території.