RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Канадський інвестор не отримує від Міністерства економіки України відповідей протягом чотирьох місяців

Канадська компанія Black Iron, яка займається проектом з видобутку залізної руди з Шиманівського родовища в Кривому Розі, закликала уряд України погодити та підписати "Інвестиційну угоду".

Про це повідомляє видання "Українські новини" із посиланням на прес-реліз компанії Black Iron.

Компанія наголошує, що проект "Інвестиційної угоди" вже 4 місяці на розгляді в Міністерстві економіки, і міністерство не надало жодної відповіді.

"У липні 2023 Black Iron Inc. подала пропозицію про укладення Інвестиційної Угоди до Міністерства економіки України. Через чотири місяці очікування компанія сподівається отримати позитивну письмову відповідь від своїх українських колег щодо укладання та підтримки цієї Угоди Кабінетом міністрів", - йдеться у заяві компанії.

Компанія нагадала, що багатомільярдний проект розбудови Шиманівського ГОКу був підтриманий президентом України Володимиром Зеленським. На думку Black Iron, підтримка урядом України "Інвестиційної угоди" стане важливим сигналом для міжнародних інвесторів.

"Успішне втілення проекту, підтримане українськими владними структурами та канадськими інвесторами, буде важливим сигналом не лише для канадської бізнес-спільноти, але і для всього цивілізованого світу, що інвестування в Україну є безпечною справою", - наголошується у заяві компанії.

Раніше президент Володимир Зеленський підтримав проект Black Iron в Кривому Розі, а "інвест-нянею" канадських інвесторів в Україні став заступник голови ОП Ігор Жовква.

Black Iron Inc. — канадська компанія з розвідки та видобутку залізної руди із головним офісом у Торонто (Канада). Компанія реалізовує проєкт із видобутку залізної руди на Шиманівському родовищі у Кривому Розі. Акції компанії котируються на Торонтській біржі. Загальний орієнтовний обсяг інвестицій у проєкт становить $1,1 млрд на основі прогнозованого виробництва 8 млн тон на рік.