RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Міжнародне співтовариство має створити фонд для підтримки українського експорту - інвестор Нільс Троост

Українська ініціатива "Grain from Ukraine" стала історією успіху, але для відновлення потенціалу української економіки міжнародне співтовариство має створити новий фонд для підтримки українського експорту.

Про це заявив у своїй колонці "Бомба уповільненої дії: що відбувається з експортом українського зерна морем? Як збільшити обсяги експорту зерна попри російський терор"на Українській правді нідерландський інвестор Нільс Троост.

Він, зокрема, запропонував підтримати спільне рішення Туреччини, Румунії та Болгарії об'єднати свої зусилля для очищення чорноморського регіону від мін. Цей крок, говорить Нільс Троост, має на меті покращити безпеку мореплавства та підтримати життєво важливий експорт українського зерна для забезпечення фінансування української економіки та бюджету. Інші міжнародні партнери були виключені з цієї ініціативи, щоб не посилювати напругу, але потрібно підтримувати будь-які подібні подальші кроки, які сприятимуть безпеці кораблів та їхніх екіпажів.

Інша ініціатива - це створити новий фонд, спрямований на подолання основних обмежень у торгівлі, зокрема шляхом надання фінансування та страхування для експорту українського зерна. Цей фонд міг би підтримати компанії, які прагнуть повернути бізнес в Україну, одночасно відкриваючи шлях для подальших інвестицій, необхідних для підтримки експортного потенціалу країни. Запроваджуючи та вносячи внески до фонду з такою метою, міжнародні партнери змогли би забезпечити значну соціальну та політичну підтримку Україні та гарантувати повернення своїх інвестицій.

Наявність такого фонду забезпечить стабільність для бізнесу як зараз, так і в майбутньому, підготувавши умови для наступного сезону, коли українська продукція потрапить до експортних терміналів та зрештою вийде на світовий ринок.

Нарешті, міжнародні партнери могли б надати фінансування для заохочення розвитку зернопереробної промисловості, де нові переробні підприємства можуть зберегти більшу частину вартості зернових продуктів в Україні.