RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

З Полтавського ГЗК намагаються через суд стягнути "неіснуючий борг" у 4,7 млрд грн - заява компанії

Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат (ПГЗК) заявляє про намагання через суд незаконно стягнути з нього 4,7 млрд грн. Справа стосується боргу, який виник понад 15 років тому і був сплачений у 2015.

Про це повідомляє Forbes із посиланням на заяву ПГЗК.

ПГЗК наголосив, що цей борг виник понад 15 років тому і був сплачений ще у 2015, коли ці кошти були списані з рахунків підприємства. Правомірність списання коштів у рахунок оплати боргів у червні 2022 підтверджено рішенням Верховного Суду, йдеться у заяві.

Водночас Фонд гарантування вкладів продав вже погашене ПГЗК право вимоги до Полтавського ГЗК іншій компанії – ТОВ "Максі капітал груп".

"26 січня 2024, після низки махінацій з судовими системами автоматичного розподілу справ, Східним апеляційним господарським судом (м. Харків) ухвалено ганебне рішення про стягнення 4,7 млрд грн з Полтавського ГЗК", – йдеться у заяві.

Як наголосили у ПГЗК, так і не були спростовані докази ні про факт продажу неіснуючого боргу, ні про відсутність договорів, на основі яких цей борг начебто виник.

Підприємство вважає, що хід судового засідання свідчить про замовний характер винесеного рішення. Справу обсягом у 24 томи розглянули за одне засідання, яке тривало півтори години, а обговорення справи суддями в нарадчій кімнаті тривало менше 5 хвилин. Адвокати ПГЗК подали касаційну скаргу на рішення Східного апеляційного господарського суду.

"Переконані, що цю аферу мають розслідувати правоохоронні та антикорупційні органи, оскільки в ній очевидні ознаки економічного злочину з боку посадовців ФГВФО і суддів", - йдеться у заяві ПГЗК.