RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Бізнес

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Чернігівські підприємці заявили про 2% "відкати" з державних тендерів

У Чернігівській області заявляють про проблему корупційного тиску на підприємців з боку чиновників різних органів державної влади, проявом якогозокрема є звинувачення чиновників у 2% "данині" з виграних державних тендерів.

Про це йдеться у зверненні Федерації роботодавців Чернігівщини на Федерацію роботодавців України.

"Керівництво обласного ДАСУ змушує підприємців сплачувати 2% “відкату” з кожного виграного тендеру. У разі відмови сплачувати корупційну данину ДАСУ Чернігівської області блокує оплату за тендерами за надуманими приводами", - йдеться у листі.

Чернігівські підприємці звертаються до Федерації роботодавців України з проханням ініціювати реагування на цю ситуацію на найвищому державному рівні, а також вивчити можливість ініціювати розгляд Радою з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану при президентові України проблеми ймовірної корупції з боку чиновників ДАСУ у Чернігівській області.

Раніше "Наші гроші" повідомили, що у 2023 році найбільше порушень з усіх регіональних відділень ДАСУ зафіксувало саме у Чернігівській області. У 7 з 13 випадків Чернігівське ДАСУ нібито вимагало розривати угоди або припиняти виконання договорів з переможцями тендерів на загальну суму в 1,2 млрд гривень. Водночас у 21 з 23 регіональних служб ДАСУ за рік виявили від 0 до 4 порушень і в більшості випадків обмежувались приписом не допускати порушень у майбутньому.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: