Благоустрій сіл та вивіз сміття: стало відомо, як компанії Бахматюка допомагають пайовикам

Компанії, які входять в агрохолдинг Укрлендфармінг (UkrLandFarming) Олега Бахматюка забезпечують грейдерування доріг, вивезення сміття, благоустрій та забезпечення водою пожежних підрозділів.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі компанії.

"Мова йде про мільйони гривень, які витрачають соціально-відповідальні підприємства на благоустрій населених пунктів, де ці підприємства ведуть свою господарську діяльність", - йдеться в повідомленні.

За даними компанії, аграрні підприємства зазвичай є основою економіки сільських регіонів.

"Вони платять податки і збори до місцевих бюджетів, забезпечують роботою жителів сіл, платять оренду за землю пайовикам, створюють робочі місця жителям регіону. Але соціально-відповідальні підприємства також працюють над вирішенням соціальних проблем жителів, благоустроєм територій. Для цього підприємства беруть на себе добровільні обов'язки, які затверджуються відповідними соціально-економічними угодами з жителями сіл", - відзначають в компанії.

У компанії також відзначають, що підприємства Олега Бахматюка, до всього іншого, займаються і благоустроєм територій, де проживають пайовики.

"Це і своєчасна прибирання сільських доріг від снігу, і вивіз відходів селян спеціалізованими машинами на передбачені для цього майданчика. У весняно-осінній час велика увага приділяється приведенню дорожнього покриття в належний стан: це і фінансування закупівлі щебінки, гравію або піску, і послуги грейдеровального транспорту, і косіння узбіч доріг. Тільки в цьому році три підприємства, що входять до складу агрохолдингу UkrLandFarming Олега Бахматюка, а саме ТОВ «Агро-Край», ТОВ «Райз-Схід» і ТОВ «Західна Агропроизводственная компанія», витратили на такі потреби жителів сіл близько 2 млн грн, з них тільки на розчищення і грейдерування доріг було витрачено близько 1 млн грн", - уточнюється в заяві.

Відзначимо, як розповів керівник підприємства ТОВ "Райз-Схід" Юрій Щербак, соціальна відповідальність підприємства перед пайовиками - це один із принципів, якими керуються підприємства агрохолдингу UkrLandFarming у своїй господарській діяльності.

"Є речі, які на місцях, в селах для людей можуть робити тільки сільради або підприємства, які тут обробляють землю. Ми розчищаємо для людей сніг, проводимо водопроводи в деяких селах, де є така потребьность, займаємося освітленням сіл, ремонтом доріг, ремонтом шкіл, садків, ФАПів. Люди це бачать, сільради це бачать, і приймають рішення - переукладати чи в майбутньому договору з такими підприємствами", - додав Щербак.

Нагадаємо, агрохолдинг UkrLandFarming Олега Бахматюка - одне з найбільших в Європі аграрних підприємств, яке працює в 600 населених пунктах України. Підприємства UkrLandFarming є одним з найбільших платників податків в Україні і реалізує десятки соціальних проектів в селах, де ведуть свою господарську діяльність.