RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Американські кнури і данські свиноматки: Укрлендфармінг Бахматюка реорганізує свинарство

Найбільший агрохолдинг України Укрлендфармінг (Ukrlandfarming) бізнесмена Олега Бахматюка заявив про стратегічну реорганізацію свого свинокомплексу із заміною генетики, технологій відгодівлі та системи утримання поголів'я для підвищення показників приростів і скорочення термінів відгодівлі.

Про це повідомили в прес-службі компанії.

Одним з важливих напрямків виробництва Укрлендфармінг є свинарство. Агрохолдинг розпочав стратегічну реорганізацію свинокомплексу "Дніпряне", який розташований в Нікопольському районі Дніпропетровської області та щорічно виробляє в межах 3,5 тис. тонн високоякісного м'яса, за трьома основними напрямками: заміна застарілої генетики, зміна технологічних підходів годування і вдосконалення системи утримання, облік та рух поголів'я.

Укрлендфармінг змінює основне батьківське стадо української селекції на підприємстві: закуповує генетичних кнурів американської селекції Choice Genetics і племінних свинок датської генетики Dan Bred. Ці дві селекційні породи є лідерами в світі по генетичним потенціалом, тому їх і вибрали для поліпшення і досягнення високих показників в приростах. Наприклад, при опоросі в одному гнізді народжується 15-16 поросят, а середні прирости на відгодівлі - 1200 -1400 гр.

Таке поголів'я вимагає і досить ретельного до себе ставлення, тому підприємство змінює і сам підхід в системі годування: змінює структуру раціонів, що на сьогоднішній день дало позитивний результат в підвищенні приростів на 150-200 грaм, а це в свою чергу скорочує термін відгодівлі на 15 -20 днів і дуже позитивно відбивається на економічних показниках вирощування. У перспективі планується системна зміна в підході утримання та годівлі: реконструкція приміщень та закупівля нових автоматизованих систем роздачі корму, вентиляції та гноєвидалення. На сьогоднішній день проводиться зміна системи водонапування, що також позитивно позначиться на стані здоров'я і приростах.

Довідка Агрокомпанія Укрлендфармінг є найбільшим агрохолдингом країни, займається вирощуванням зернових, насіння, ВРХ, виробництвом молока, а також керує власною елеваторною мережею потужністю 2,6 млн тонн одноразового зберігання. Компанія "Авангард", що входить в структуру агрохолдингу, є найбільшим виробником курячих яєць в Україні. Одним із стратегічних напрямків виробництва Укрлендфармінг є і свинарство.