RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В "Укрлендфармінг" готують майбутніх працівників ще з дитячого садка

Незважаючи на активну трудову міграцію українців, групу компаній Укрлендфармінг (Ukrlandfarming) бізнесмена Олега Бахматюка визнали одним з кращих роботодавців країни, яка створює нові робочі місця в аграрній галузі, HR-фахівці ULF використовують стратегію на випередження і готують майбутній персонал компанії ще з дитячого садка.

Про це розповіла в інтерв'ю виданню БІЗНЕС Наталія Романенко, директор з управління персоналом агрохолдингу, уточнивши, що країні необхідна глобальна стратегія вирішення проблеми трудової міграції на рівні держави.

На її думку, молодь переважно хоче жити і працювати в Україні. Це можливо за умови не тільки конкурентної оплати праці, а й створенням комфортних умов для життя, в першу чергу - на селі.

"Ми, як бізнес, це усвідомлюємо і робимо все, що в наших силах, щоб поліпшити інфраструктуру і створити робочі місця. На територіях нашої присутності, в селах і невеликих містах, ми ремонтуємо дороги, установи медичного обслуговування, школи і дитсадки, проводимо освітлення і водопроводи. Великою прогалиною залишається питання побутових сервісів і культурного життя в селах. Адже в місті можна сходити в спортклуб, в кінотеатри, а в селі цих можливостей немає. Також необхідно переглянути кількість місць для абітурієнтів на сільськогосподарські спеціальності у ВНЗ. Зараз розподіл нерівномірний - профіцит на юридичні або економічні спеціальності і дефіцит затребуваних на агроринку професій агрономів, зоотехніків і ветеринарів ", - сказала Романенко.

Майже третина українських підприємств скаржиться на нестачу робочої сили. Масова трудова міграція, особливо на заході країни і в аграрних регіонах, створює серйозні проблеми для українського бізнесу. Найбільші компанії України визнають необхідність інвестування в людський капітал, пропонують конкурентні умови роботи і оплати праці, але цього недостатньо для вирішення проблеми "кадрового голоду". "Укрлендфармінг", схоже, знайшов вихід з непростої для українського бізнесу ситуації. Компанія готує майбутніх фахівців ще з дитячих садів і активно співпрацює з профільними "вузами".

Існуючих співробітників компанія утримує не тільки гідними зарплатами, а й нематеріальної мотивацією. Згідно з дослідженнями служби персоналу "Укрлендфармінг", заробітна плата займає третє місце в системі мотивації. Бренд цього роботодавця досить сильний, тому кандидати готові працювати в компанії навіть в умовах релокації. Компанія відзначає внесок працівників у розвиток бізнесу, надає можливості для кар'єрного росту і стимулює розвиток лідерських навичок у керівників. У цьому допомагає побудована в компанії система навчання персоналу: Внутрішній корпоративний університет, Школа лідерства та наставництва, платформа неформального навчання "Антіикафе" та інші.

"Укрлендфармінг застосовує стратегію на випередження - ми активно працюємо з нашим майбутнім, починаючи з садочків і продовжуючи школами, коледжами та вузів. Наша мета - показати, що життя в селах може бути комфортним, цікавим і насиченим технологіями, ми робимо агросферу привабливою з дитинства. В рамках проекту "Маленький фермер" запрошуємо дітей зі шкіл відвідати наші поля, де працює техніка, ферми і елеватори, ми знайомимо їх з професіями, технологіями і технікою. Молодь з вищих навчальних закладів приходить до нас на стажування і часто, про Ставши, вибирає саме нас для старту і розвитку своєї кар'єри. Завдяки нашим програмам, взаємодії з навчальними закладами і талантами, системі мотивації ми зможемо залучити в компанію більше 2 тис. нових співробітників в наступному році ", - зазначає Романенко.

Група компаній Укрлендфармінг - один з найбільших платників податків та роботодавців України. Агрохолдинг управляє земельним банком площею 570 тис. га, в складі групи більш ніж 300 підприємств в 600 населених пунктах країни, де працюють понад 30 тис. чоловік.

"Укрлендфармінг" відзначений експертами видань "Власть денег" і "Фокус" як один з кращих роботодавців року в аграрній галузі. Також "Укрлендфармінг" за результатами читацького голосування редакції видання БІЗНЕС визначено як одна з найпривабливіших для працевлаштування компаній України.