RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Птахофабрика "Авіс" увійшла в ТОП-50 найбільш інноваційних компаній в агросекторі України

Птахофабрику "Авіс" агрохолдингу "Авангард" українського бізнесмена Олега Бахматюка - найбільшу птахофабрику України з повним циклом виробництва, яка відома як виробник курячих яєць ТМ "Квочка", назвали одним з найбільш інноваційних підприємств в аграрному секторі.

Про це йдеться в рейтингу журналу "Бізнес".

Видання зазначає, що птахофабрика "Авіс" - це сучасне виробництво курячих яєць у форматі закритого циклу (система, яка дозволяє виробляти велику кількість якісних яєць, одночасно піклуючись про природні ресурси і про курей). Виділено у компанії контроль якості повітря, води для напування птахів, корм з чіткою формулою. Яйця, вироблені тут, відповідають європейським стандартам і стандарту Halal, а "спланована система логістики дозволяє доставляти яйця споживачам максимально свіжими".

Інкубатори агрохолдингу "Авангард" є високотехнологічним виробництвом, де всі параметри (а крім вологості і температури повітря їх ще близько десяти) контролює штучний інтелект. Крім високої якості пріоритетом для виробника є захист навколишнього середовища. Підприємство застосовує очисні споруди провідного міжнародного виробника Nijhuis і спільно з Державним Інститутом охорони грунтів України розробляє нові методи компостування, щоб отримати безвідходне виробництво.

Відходи виробництва перетворюються в корисні для людини і навколишнього середовища продукти - органічне сухе добриво, органічне рідке добриво і електроенергію. Для цього "Авангард" побудував біогазовий завод, який виробляє "зелену" електроенергію з відновлюваних джерел - курячого посліду.

В агрохолдинг "Авангард", який є частиною групи компаній "Укрлендфармінг" українського бізнесмена Олега Бахматюка, входить 19 птахофабрик, 6 комбікормових заводів і 2 фабрики з вирощування молодняка. Дві з птахофабрик - філія "Чорнобаївське" і "Авіс", побудовані в 2003 році на найсучаснішому обладнанні. Міжнародний аудит цих птахофабрик відбувся в 2018 році і підтвердив, що вони можуть експортувати яйця в країни Європейського Союзу. Також ці дві птахофабрики в 2019 році пройшли сертифікацію на відповідність стандарту Halal і підтвердили чинний сертифікат ISO 22000: 2005, що є гарантією повного контролю всього циклу виробництва. "Авангард" - найбільший український експортер курячих яєць і яєчних продуктів в Україні, що продає продукцію в 40 країн світу.