Група компаній "Укрлендфармінг" закінчила посів озимої пшениці

Група компаній "Укрлендфармінг" бізнесмена Олега Бахматюка, один з найбільших українських аграрних холдингів, завершила посівну озимої пшениці. При цьому в цілому по Україні через несприятливі погодні умови і відсутність опадів агровиробниками засіяно лише 65% площ під озимі зернові.

Незважаючи на складнощі з дощами, група компаній "Укрлендфармінг" закінчила посів озимої пшениці під урожай 2020 року на полях в 22 областях України практично згідно з планом.

"Повна відсутність опадів в серпні і вересні на більшості територій України істотно відрізняє посівну кампанію цього року від минулорічної. В умовах, коли на глибині в 1 метр немає запасів ґрунтової вологи майже 60 днів, ми змушені були перенести посів на більш пізній термін, ніж планували. Але врешті-решт, фінішували лише з невеликим відхиленням від плану", - зазначив Владислав Тютюнник, керівник департаменту агровиробничої діяльності "Укрлендфармінг", коментуючи хід посівної.

Особливість цього сезону - посуха в серпні і вересні, також поставила виклики агровиробникам в боротьбі з шкідниками.

"Відсутність вологи вплинуло на розвиток шкідників, адже для них сприятливі умови - це погода без опадів і високі добові температури (спека). В цьому році тля і ріпакова моль особливо прогресують на посівах ріпаку озимого, зокрема на півдні України. Доводиться проводити екстразаходи, щоб запобігти негативним наслідкам і неконтрольованому поширенню даних шкідників", - повідомив керівник департаменту.

Група компаній "Укрлендфармінг" - вертикально інтегрований сільськогосподарський холдинг України, який обробляє більше 500 тис. га родючих земель - один з найбільших земельних банків чорноземів в країні. Входить в топ-10 світових холдингів за обсягом земельного банку. Спеціалізується на вирощуванні зернових і олійних культур, насіннєвого матеріалу, виробництві яєць і яєчних продуктів, м'яса і молока. Власником агрохолдингу "Укрлендфармінг" є бізнесмен Олег Бахматюк.