RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Дають найбільшу виручку: президент Асоціації розповів, яка галузь сільського господарства найприбутковіша

Загальна площа діючих норкових ферм на території України становить 200 га, де інвестиції в один гектар склали 500 тисяч євро, а щорічна виручка - 250 тисяч євро з одного гектара, що є одним з найвищих показників рентабельності в структурі сільського господарства.

Про це повідомив президент Асоціації твариноводів України Володимир Федина під час круглого столу "Удосконалення правового регулювання виробництва хутра в Україні".

"Норкові ферми високоприбуткові підприємства з доданою вартістю. За останні 6 років інвестовано в будівництво нових норкових ферм більше $ 106 млн", - говорить Федина.

Також він додав виданню "Агропортал", що в найближчі роки інвестори готові вкласти € 500 млн, в результаті чого буде створено 7500 нових робочих місць в селах, і надходження до бюджету понад 150 млн податків щорічно. Валютна виручка в Україні зросте до €300 млн.

Зокрема, власник норкової ферми "Агропромінвест" озвучив податки господарства за останній рік, які склали близько 8 млн грн, а всього за 2019 норкові ферми заплатили більше 30 млн грн податків до бюджетів різних рівнів.

Світовими лідерами з виробництва хутра та чисельності звіроферм є Данія, Китай, Польща, Фінляндія, США, Росія. На частку Європи припадає понад 50% вирощеного хутра в світі. Частка України становить 1% виробництва хутра в світі.