RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Власник АСТ-холдингу Колесник допомагає Медведчуку вести його агробізнес - ЗМІ

Агрохолдинг "АСТ", який належить Дмитру Колеснику, його дочці Катерині та сестрі Тетяні, допомагає обвинуваченому у держзраді Віктору Медведчуку вести його агробізнес в Україні.

Про це пише видання Delo.ua.

Віктор Медведчук має аграрний бізнес, що складається з близько десяти компаній, переважно оформлених на його дружину телеведучу Оксану Марченко та на Богдана Козака, брата екснардепа та соратника Медведчука Тараса Козака. Серед них сільськогосподарське ПП "Оскар", ПП "Ротен", ПП "Галагробізнес МЗ", "Галицька аграрна компанія", "Галичина-Органик", "Джерельце", "Ландрас-Агро", "Колос", "МБК Агротехніка" та ін. Деякі з них правоохоронці викривали у фіктивності та незаконній діяльності з легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, ухилення від сплати податків, оформленні безтоварних операцій тощо.

Як зазначали джерела Latifundist, він придбав агрофірми з метою освоєння через них російських грошей, а бізнес вівся погано. Медведчук вирішив передати його операційне керування партнерам. Ними виступила родина Дмитра Колесника та їхній АСТ-агрохолдинг, до якого входить кілька десятків компаній, серед яких ТОВ "Аграрні системні технології", "Акріс-Агро", "Дейвест", "АСТ Агро", "Акріс Груп", "Акріс Інвест" та інші.

"Одне з ключових та найпроблемніших з погляду ефективності бізнесу агропідприємств Медведчука ПСП "Оскар" та тисячі гектар його земельного банку у Львівській та Івано-Франківській областях було передано АСТ-холдингу в операційне управління", - пише видання.

На підтвердження злиття агробізнесів Медведчука та Колесника видання наводить факт, що низка ключових підприємств АСТ-холдингу Колесника ТОВ "Агро Істейт", ТОВ "Інновагро", ТОВ "Технагро", ТОВ "Монтеверде" стали мати спільну юридичну адресу з агропідприємствами Медведчука, які зареєстровані на вул. Тулузи 11-А у Києві. Фізично знайти будівлю чи приміщення за такою адресою неможливо, і журналісти дійшли висновку, що це"яма" для реєстрації підприємств.

"Ймовірно, з якогось моменту над аграрними бізнесами Медведчука та Колесника почали працювати одні й ті самі юристи", — наголошується у публікації.

Адреса реєстрації ПСП "Оскар" Медведчука

Адреса реєстрації ТОВ "Агро Істейт" Дмитра Колесника

Зв'язок сімей Медведчука та Колесника підтверджується тим, що дочка Дмитра Колесника, бенефіціар більшості його агрокомпаній, увійшла до складу співзасновників компанії Оксани Марченко ТОВ "Клубний дім "Діамант", яка здає в оренду квартири преміум-класу в елітному будинку бульварі Т.Шевченка 27Б.

Видання наголосило, що на жодну з компаній агробізнесу Медведчука та Колесника санкції не накладено, що дозволяє екслідеру партії ОПЗЖ продовжувати отримувати доходи для життя в країні-агресорі.