"Наш край" закликає владу вплинути на "Нафтогаз" через погрози відключення більше ста міст від газу

Партія “Наш край” закликає владу припинити шантаж з боку “Нафтогазу”, який загрожує відімкнути 129 українських міст від газопостачання, якщо не буде введено абонплату на газ. Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

За його словами, 129 населених пунктів у 16 областях України можуть залишитись без газу.

«Нафтогаз» обіцяє вимкнути газ містам, якщо НКРЕП не включить у тариф абонплату. Мільйони українців можуть залишитись без газу та стануть заручниками тільки тому, що в їхніх містах “Нафтогаз” є власником об’єктів газорозподільних систем. Під загрозою опиниться і соціальна сфера – тисячі лікарень, поліклінік, садочків та шкіл будуть відрізані від комунальних послуг. Влада повинна негайно зупинити цей шантаж, та не допустити відключення від газу українських міст», – зазначив Мазурчак.

Він нагадав, що це не вперше, коли українці стають заручниками шантажу монополістів.

«Минулої зими монополісти випробували цю схему, щоб «підкорити» цілі міста. Через війни олігархів – власників облгазів, Кропивницький, Сміла та Славутич залишились без тепла та гарячої води. Але цього разу чиновники перейшли до більш масштабного шантажу», – наголосив Мазурчак.

Він закликав владу провести публічне розслідування тарифоутворення «Нафтогазу» та не допустити відключення від газу населених пунктів.

«Потрібно негайно зупинити газового монополіста, який перетворився на рекетира та вибиває надприбутки з українців», – підсумував Мазурчак.

Як відомо, керівник компанії НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв надіслав листа на ім’я Володимира Гройсмана з погрозою відключити 129 населених пунктів від газу, якщо не буде запроваджено абонплату. У цих містах «Нафтогаз» є власником об’єктів газорозподільних систем.