"Нафтогазвидобування" назвали кращою за рівнем охорони праці

Компанія «Нафтогазвидобування», видобуваючий актив ДТЕК Нафтогаз, перемогла у Всеукраїнському конкурсі «Краще підприємство з охорони праці» серед компаній видобувного сектора в категорії до 250 працівників.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Конкурс проводиться щорічно Державною службою України з питань праці.

«Мета конкурсу - підвищити рівень культури безпеки праці, популяризувати питання охорони праці, сприяти поліпшенню умов праці та впровадження сучасних методів управління охороною праці. Обов'язкова умова для участі в конкурсі - відсутність нещасних випадків або професійних захворювань за минулий рік », - зазначають організатори конкурсу.

Оцінювання учасників конкурсу проводилося за наявністю та ефективному функціонуванню системи управління охороною праці, в тому числі відповідно до вимог міжнародних стандартів; наявності служби охорони праці, кабінетів, куточків з охорони праці та їх обладнання; проведення заходів щодо поліпшення умов праці; інвестицій в охорону праці; своєчасного забезпечення працівників якісною спецодягом, спецвзуттям, іншими засобами індивідуального захисту; своєчасному навчання і перевірку знань працівників з питань охорони праці та багато інших чинників.

У свою чергу, керівник департаменту з охорони праці, промислової безпеки та охорони навколишнього середовища ДТЕК Нафтогаз Дмитро Мелешенко, зазначив, що надійне забезпечення прав і законних інтересів працівників - обов'язок кожного підприємства.

«Створення системи, яка захищає здоров'я і життя людей, не дозволяє недобросовісному роботодавцю економити на стандартах безпеки, ігнорувати вимоги. Безпека виробництва - це найважливіша економічна і соціальна завдання», - резюмував Мелешко.