Кредитори "Центренерго" зажадали результатів аудиту компанії

Кредитори "Центренерго" зажадали результати фінансового аналізу та рекомендації по приватизації, які надало польське відділення "Ernst & Young".

Про це повідомляє 1news.

Також повідомляється, що крім результатів аудиту кредитори "Центренерго" розглянуть звіт про закупівлі вугілля і питання узгодження істотних угод. Особливу увагу приділять сумнівних операцій - оголошеним керівництвом "Центренерго" закупівель вугілля з Грузії на суму понад 2 млрд. грн., необгрунтованим зростанням виробничих витрат в 2018 році і виплачених авансів, які досягають 70-80% від сум контракту.

Нагадаємо, Фонд державного майна без проведення конкурсу заплатив 3 мільйони євро "Ernst & Young" за інвестиційний супровід приватизації. Ще раніше ФДМ залучив технічним консультантом по приватизації "Центренерго" іншого представника "великої четвірки" - "Deloitte".

Голова ФДМ Віталій Трубаров з посиланням на рекомендації інвестиційного консультанта повідомив, що стартова ціна продажу 78,3% акцій "Центренерго" складе 6 млрд, тобто вартість компанії оцінена в 7,66 млрд грн або $ 283 мільйони. При цьому "Центренерго" знаходиться в стані банкрутства і всі істотні угоди в обов'язковому порядку узгоджуються з арбітражним керуючим, який підзвітний комітету кредиторів.

У 2017 році "Центренерго" отримало 2,55 млрд.грн прибутку, а за 9-ть місяців 2018 сплатило до бюджету понад 3,85 млрд грн.

Арбітражним керуючим "Центренерго" є Євген Луговський.

Як повідомляли ЗМІ, 10 листопада 2018 міністр енергетики США відвідав одну зі станцій «Центренерго».