Відкрили імпорт з Росії: став відомий список депутатів, які підтримали скандальну поправку Геруса

Стали відомі прізвища депутатів комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ, які проголосували на засіданні комітету за поправку Андрія Геруса до законопроекту "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії" №1084, яким було відкрито імпорт електроенергії з Росії.

Про це пише "Главком".

У протоколі зазначено, що під час голосування дев'ять депутатів, членів комітету проголосували "за": Андрій Герус, Остап Шипайло, Андрій Жупанин, Роман Мулик, Дмитро Припутень, Юлій Камельчук, Олександр Юрченко, Олег Семінський, Євген Пивоваров. Всі депутати - представники партії "Слуга народу".

Поправка стосувалася дозволу імпортувати електроенергію з країн - нечленів Енергетичного Співтовариства, тобто, вона дозволила імпорт електроенергії з Росії.

18 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", де глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював правку - дозволити закуповувати українським споживачами імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Однак, з 1 жовтня почалася поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту.