RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Втручання в конфлікт навколо "Нафтогазвидобування" є загрозою рейтингу влади - журналіст

Конфлікт навколо найбільшої газодобувної компанії "Нафтогазвидобування" докотився до керівництва "Слуги народу" та Офісу президента. Втручання в нього влади може поставити під загрозу рейтинг Зеленського, який будується в тому числі на відсутності корупційних звинувачень на його адресу.

Таку думку висловив головний редактор РБК-Україна Сергій Щербина в матеріалі "Стара історія. Як конфлікт навколо" Нафтогазвидобування "може відбитися на владі Зеленського".

"Президентство Зеленського - це вже четверте президентство, при якому розвивається драма найбільшого приватного газовидобувача країни. Гуркотіли революції і почалася війна, але при кожній владі в тій чи іншій формі спливає одна і та ж історія - розбирання акціонерів" Нафтогазвидобування ", - пише Щербина.

За словами Щербини, за будь-якої влади перебували і впливові бажаючі взяти участь в конфлікті.

"Кожен раз починаються кримінальні справи, гучні обшуки і підозри, брифінги та героїчні доповіді про розкриття древніх злочинів. Але закінчується все появою самозваних" медіаторів ", що пропонують за сирітську часточку вирішити питання, зайти до" першого ", пояснити і передати команду. Результат - шлейф корупційних звинувачень. Хоча б тому, що в Україні ніхто і ніколи не повірить в участь політичних персон в рішенні бізнес конфлікту "за просто так", - пояснює Щербина.

На цей раз один з учасників конфлікту - володар депутатського мандата "Слуги народу" Олег Семінський, який використовує свій статус для отримання або 150 млн доларів, або 10% акцій "Нафтогазвидобування".

"За словами акціонера компанії, Семінський нібито знайшов спільну мову з лідером фракції" Слуга народу "Давидом Арахамія. У розмовах навколо скандалу, пов'язаного з" Нафтогазвидобування ", зайшла мова про бажання учасників заходу доповісти питання президенту Володимиру Зеленському", - пише Щербина.

Автор висловив думку, що спроба Семінського використовувати партійну приналежність з метою заручитися підтримкою президента може негативно відбитися на репутації самої влади.

"Однією з найголовніших складових безумовного успіху (Зеленського) є відсутність корупційних звинувачень, в усякому разі, щодо особисто президента. Грубо кажучи, в суспільній свідомості це перший президент, який не краде. Проблема в тому, що це дуже крихкий матеріал. Одним необережним рухом можна зарізати всі політичні досягнення в одну мить. Особливо, коли ці необережні рухи відбуваються таким гострим інструментом, як конфлікт навколо "Нафтогазвидобування", - резюмує Щербина.