RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.40
Бізнес

Новини

Конкурс в НКРЕКП і насмішки зі слів президента: чому КМУ не призначає нових членів

За результатом проведених двох турів співбесід із кандидатами на посади членів НКРЕКП Кабінет міністрів досі не визначився (або не оприлюднив даних) стосовно перепризначення чи непризначення деяких членів комісії. Серед ТОП-3 найвірогідніших майбутніх переможців конкурсу за підсумками першого туру, як дізналися журналісти "Апострофа", значиться і Ольга Бабій, про яку ЗМІ вже неодноразово писали.

Також ЗМІ звертали увагу на публічний процес спілкування членів комісії з кандидатами на посади членів Регулятора. Ще під час співбесіди члени конкурсної комісії охрестили Бабій «популісткою" й порадили "йти в політику, а не в регулятори".

Так, як повідомляє УНІАН, вона захищала позицію підвищення тарифів для населення без обґрунтування та пояснень, чому самі члени НКРЕКП мають надвисокі заробітки. По-друге, Бабій натякали на її бізнес-орієнтовану позицію, яка полягає у лобіюванні інтересів приватних енергетичних компаній, замість захисту інтересів державного енергетичного ринку від бізнесових монополій. По-третє, з боку Бабій помітили реакції, які можна трактувати як насмішку щодо заяви президента Володимира Зеленського про те, що Україна має намір побудувати до 1 ГВт маневреної генерації у 2024 році. Як Регулятор мав би сприяти виконанню такого завдання глави держави Бабій відповісти не змогла. І тоді один з членів комісії підвів підсумок спілкування з нею словами: «Ясно, президент має подарувати нам 1 ГВт маневреної генерації». Як повідомлялося раніше, до своєї роботи в НКРЕКП, Бабій працювала на компанії колишнього регіонала Юрія Бойка

За даними НАЗК, вона 5 разів ігнорувала виклики до Агентства після того, як була звинувачена у виписуванні собі премій. Щомісячний оклад на посаді членкині НКРЕКП у Бабій становить 120 тисяч грн. Але вона та інші члени Регулятора призначали собі премії ще по 250 000 грн кожному.