RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

ДТЕК Нафтогаз провів велику конференцію по новинках в газовидобутку

ДТЕК Нафтогаз провів першу в Україні міжнародну конференцію, присвячену інноваційним технологіям в сфері газовидобування.

Про це повідомили в прес-службі компанії.

Конференцію, яка пройшла 22 листопада, відвідали понад 170 осіб - представники міжнародних та українських сервісних компаній, науково-дослідних організацій та вищих навчальних закладів, консалтингових компаній, Академії наук України. Більше 30 учасників - експерти з Німеччини, Великобританії, Франції, Китаю, Азербайджану, Румунії, Польщі та Білорусі. Захід пройшов в Полтавському національному технічному університеті ім. Юрія Кондратюка при партнерстві Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та міжнародного Товариства інженерів-нафтовиків (SPE).

Учасники розглянули інноваційні технології для всього ланцюжка газовидобутку - починаючи від геології і буріння до розробки родовищ, видобутку, капітального ремонту свердловин, цифровізації виробничих і бізнес-процесів. Всього в рамках конференції відбулося 40 презентацій в шести секціях. Серед компаній, які розповіли про свої інноваційні рішення - Schlumberger, Halliburton, Weatherford, RPS Energy, Target Energy Solutions, Hilong Group та інші.

Генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров зазначив, що вже через п'ять років Україна може вийти на самозабезпечення газом.

"Для забезпечення енергонезалежності України необхідно застосовувати найсучасніші технології в газовидобутку. Саме тому ДТЕК Нафтогаз організував профільну міжнародну конференцію, в якій взяли участь провідні сервісні компанії, визнані експерти в світовому нафтогазовому співтоваристві. У поточному році тільки за рахунок інновацій і сучасних технологій наша компанія змогла додатково видобути близько 100 млн куб. м газу. Якщо масштабувати отриманий ефект на всю галузь, то вже через п'ять років Україна може вийти на самозабезпечення газом і міцно зайняти позицію країни-експортера ", - сказав він.

Регіональний директор авторитетної міжнародної організації, Товариства інженерів-нафтовиків (SPE), Жан-Марк Дюма взяв участь в конференції і підкреслив, що газовидобувна галузь в Україні має велике майбутнє

"В Україні є всі складові для того, щоб збільшити видобуток газу: сильні видобувні компанії з серйозним досвідом, науково-освітня база і хороші фахівці. Тому я впевнений, що в української газодобувної галузі є велике майбутнє", - заявив він.

Довідка
ДТЕК Нафтогаз - операційна компанія, яка відповідає за нафтогазове напрямок в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Генеральний директор ДТЕК Нафтогаз - Ігор Щуров.

У портфель активів ДТЕК Нафтогаз входять 2 газодобувних підприємства - ПрАТ «Нафтогазвидобування» і ТОВ "Нефтегазразработка", які ведуть розвідку і видобуток вуглеводнів на трьох ліцензійних ділянках в Полтавской і Харківській областях. Обсяг видобутку природного газу за підсумками 2017 р склав 1,65 млрд куб. м, газового конденсату - 54 тис. т.

ДТЕК- стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. Осіб. Генеральний директор ДТЕК - Максим Тимченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля - 27,7 млн тонн, видобуток природного газу - 1655млн куб. метрів, виробництво (відпустка) електроенергії - 37,1 млрд квт ∙ год, з яких 637,8 млн кВт ∙ г забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії по мережах - 43,2 млрд кВт ∙ год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті

http://spp-dtek.com.ua/uk/