МГЗ отримав українську національну премію за соціальні проекти для Миколаєва

Масштабні та унікальні соціальні проекти Миколаївського глиноземного заводу, що входить в заснований промисловцем українського походження Олегом Дерипаскою міжнародний холдинг RUSAL, отримали визнання української національної премії для видатних благодійників і меценатів. Корпоративний благодійний фонд "Центр соціальних програм" став переможцем Національного конкурсу "Благодійна Україна-2020" в номінації "Благодійність в сфері охорони здоров'я".

Про це повідомили організатори Національного конкурсу на церемонії нагородження.

Експерти конкурсу обрали українські проекти для Миколаєва Корпоративного благодійного фонду міжнародного холдингу RUSAL "Центр соціальних програм" серед понад 1100 інших претендентів на премію "Благодійна Україна".

Миколаївський глиноземний завод, що входить до складу міжнародного холдингу RUSAL, надав 155 млн гривень на реалізацію безпрецедентного для України проекту - будівництво лікарні для лікування хворих Covid-19. Цей сучасний центр, оснащений передовим медичним обладнанням, створено в Миколаєві в рекордно короткий термін: від проекту до прийому перших пацієнтів пройшло всього лише 8 місяців. Миколаївська клініка - восьмий за ліком такий об'єкт, який в стислі терміни побудовано за гроші підприємств RUSAL і передано в дар регіонам, де працюють компанії холдингу.

"Розвиток регіону присутності заводів групи RUSAL для Дерипаски завжди було важливішим, ніж отримання прибутку. - зазначають журналісти, які вивчили КСВ-практики одного з провідних світових операторів ринку алюмінію. - Приклад українського МГЗ в повній мірі відображає загальний підхід міжнародного холдингу RUSAL до управління своїм бізнесом і його віддачі для громад-партнерів незалежно від його місця розташування".

МГЗ, як підрахували ЗМІ, направляє на розвиток соціальної сфери і проектів для громади більше грошей, ніж на сплату податків.

Центр соціальних програм заснований Миколаївським глиноземний завод створений в 2004 і представляє міжнародну мережу корпоративних фондів холдингу RUSAL. ЦСП і його філії керують програмами соціальних інвестицій холдингу в регіонах присутності, розвивають і підтримують локальні соціальні ініціативи для покращення якості життя людей в регіонах присутності активів і підприємств RUSAL. ЦСП холдингу в Україні є членом Українського форуму благодійників. Раніше був визнаний найкращим корпоративним фондом України в рамках Національного конкурсу "Благодійник року", а також лідер в номінації "Найкраща модель розвитку місцевої громади" в рамках "Всеукраїнського конкурсу бізнес-кейсів з КСВ". МГЗ входить в український національний рейтинг найбільших платників податків.