RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Названо таємного фаворита конкурсу на управління активами "УМХ"

Управління активами медіахолдингу "УМХ" Сергія Курченко, яке раніше було передано АРМА, може повернутися до людей з оточення олігарха. У відповідному конкурсі, з порушенням процедури, було заявлено компанію, яка прямо пов'язана з екс-керівниками холдингу.

Про це в матеріалі "Медіахолдинг Курченко хочуть віддати підконтрольній йому ж структурі" пише "Апостроф".

Так, на другий конкурс на управління активами "УМХ" було заявлено ТОВ "Видавництво Український медіа дім", що пов'язане безпосередньо з холдингом, про що йдеться на його сайті. Також відомо, що керівник ТОВ "Видавництво Український медіа дім" Денис Юморанов - адвокат об'єднання Gestors, яким керує адвокат Курченко Віталій Махінчук. Крім іншого "Видавництво Український медіа дім" контролює частину видань "УМХ".

При цьому, згідно з умовами конкурсу, одним із критеріїв, яким має відповідати претендент, є незалежність учасника від "УМХ" і ТОВ "Видавництво Український медіа дім" явно не зможе підтвердити незалежність. У той же час в АРМА сумніваються в доброчесності "Українського медіа дому" - компанія вказала, що там працює 246 співробітників, а витрати на зарплату - 310 тис гривень в місяць (1260 грн для співробітника в місяць).

Однак, як пишуть журналісти, в Офісі президента можуть вплинути на рішення - на Банковій питання активів "УМХ" віддали раднику глави ОПУ Михайлу Подоляку, і він нібито лобіює певного учасника конкурсу.

"Невідомо, які відбулися домовленості Офісу президента з Сергієм Курченко, але радник глави ОП Михайло Подоляк активно нав'язує АРМА саме "Український медіа дім" в якості необхідного переможця в конкурсі управителя УМХ. Чим це закінчиться - поки незрозуміло", - пишуть журналісти з посиланням на джерело в Офісі президента.