RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Денис Алейніков розповів про можливості, що створить для української економіки Дія City

Міністерство цифрової трансформації України розробляє проект Дія City, який являє собою спеціальний правовий режим IT-сектора. Для запуску Дія City Верховна Рада повинна прийняти профільний законопроект "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні" та внести окремі зміни до Податкового кодексу, Кодекс законів про працю, Кримінального та Кримінального процесуального кодексів.

Про особливості та можливості Дія Сity в інтерв'ю Delo.ua розповів Денис Алейніков, радник міністра цифрової трансформації і legal lead проекту Дія City.

"Якщо простими словами, то базова мета - це створення комфортних умов для роботи в країні національних талантів, а також залучення іноземних талантів з США, ЄС, інших країн. Формування в країні міжнародного центру знань, центру компетенцій. Технологічна мультикультурність створить умови для появи в країні міжнародних стартапів орієнтованих на глобальні технологічні тренди. Стартапи мають шанси вирости в національні технологічні компанії, що продають цифровий продукт на глобальний ринок. Це не просто історія про гроші. Мінцифра хоче, щоб в країні виросли власні Google, Facebook і Amazon, які сформують нову економіку України і забезпечать гідне місце України в європейській і світовій цифровий порядок", - зазначив Алейніков.

За словами Алейнікова, впровадження Дія City дозволить перетворити Україну в міжнародний digital-хаб:

"Дія City - це не ВЕЗ (вільна економічна зона) і не якийсь виділений кластер. Дія City це назва спеціального правового режиму ведення діяльності в ІТ для національних і іноземних гравців. Режим Дія City буде діяти на всій території України. Працювати можна буде як з великого міста так з маленького села. Фактично Дія City - це трансформація всієї України в міжнародний діджитал-хаб".

Алейніков виділив ключові особливості Дія City, серед яких модернізація процесу найму, впровадження європейських принципів набуття та захисту майнових прав на комп'ютерні програми та бази даних, спрощення документообігу, введення елементів англійського права, створення стимулів для венчурних інвестицій, спеціальні правила оподаткування та додаткові гарантії захисту в кримінальному процесі.

Передбачається, що законопроекти по Дія City будуть прийняті Верховною Радою до кінця 2020 року.