RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Замість підвищення тарифів на 25% "Укрзалізниця" повинна боротися з корупцією - "Наш край"

Партія «Наш край» закликає керівництво «Укрзалізниці» боротися з корупцією, а не підвищувати ціни на квитки для пасажирів на 25%.

З такою заявою виступив співголова партії Олександр Мазурчак.

За його словами, постійно перебуваючи у центрі корупційних скандалів та при цьому скаржачись на неприбутковість пасажирських перевезень, керівництво “Укрзалізниці” планує підвищити ціни на квитки на 25%.

“Керівництво «Укрзалізниці забуло, що підприємство виконує соціальну функцію: доступні, безпечні та якісні перевезення. Окрім цього, в планах держкомпанії скорочення кількості нічних дешевших перевезень. Це значно збільшить витрати людей та зменшить їхню мобільність. Збитки, про які постійно заявляє керівництво «Укрзалізниці», потрібно скорочувати за рахунок боротьби з корупцією, а не пасажирів”, – наголосив Мазурчак.

Він наголосив, що доки пасажири не побачать реальні реформи на залізниці, про підвищення цін на квитки не може йтися.

“Якщо прибрати корупціонерів – з’являться всі можливості замінити старі вагони і локомотиви, модернізувати колії та покращити сервіс, то одразу відпаде необхідність підвищувати ціни на квитки”, – наголосив Мазурчак.

Він зазначив, замість того щоб покращувати якість та швидкість перевезень, чиновники мріють про “гіперлуп”.

“Маючи середню швидкість найшвидшого українського потягу до 80 км/год, чиновники мріють про “гіперлуп”. Якби вони хоч раз проїхались у нічному плацкарті та відчули, як лупає поїзд по зношеним коліям, їх мрії одразу розбились об залізничні реалії. Склалася ситуація, коли люди з «бориспільським мисленням», які пересуваються виключно спецлітаками беруться вирішувати, що потрібно українцям”, – підсумував Мазурчак.

Як відомо, «Укрзалізниця» підвищить тарифи на пасажирські перевезення у два етапи: перший етап підвищення цін на квитки на 12% – з 00:00 30 травня, другий етап – також на 12% з 1 жовтня 2018 року. Загальне підвищення цін на квитки у 2018 році становитиме 25%.