RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Українська делегація в Індії провела успішні переговори щодо модернізації літаків Ан-32

Українська військова делегація відвідала штаб Військово-повітряних сил Індії, щоб обговорити питання модернізації транспортного флоту Індійських ВПС Ан-32.

Про це у Facebook повідомило Державне зовнішньоторговельне підприємство "Спецтехноекспорт", передає "Укрінформ".

Як повідомляє видання India Today з посиланням на свої джерела, українська делегація провела переговори з керівництвом штабу Військово-повітряних сил Індії з питань прискорення темпів модернізації Ан-32. Зустрічі відбулися через кілька днів після падіння одного з літаків Ан-32 індійських ВПС.

Видання нагадує, що 3 червня літак індійських ВПС раптово зник з радарів. Катастрофа сталася у штаті Прадеш, на борту було 8 членів екіпажу та 5 пасажирів. Попри вичерпаний льотний ресурс, літак не проходив процедуру ремонту та подовження терміну експлуатації.

У 2009 році Індія та Україна підписали контракт на суму 397,7 млн доларів на модернізацію 105 літаків Ан-32 індійських збройних сил в Україні та Індії у зв’язку із завершенням строків їх експлуатації. Оновлення авіапарку передбачало також оснащення їх новітньою авіонікою, навігаційним обладнанням тощо.

Згідно з контрактом, в Україні, на "Заводі 410 ЦА", було модернізовано 45 літаків, інші 60 мали пройти модернізацію в Індії. Однак через необхідність імпортозаміщення російських комплектуючих до літака Ан-32, відбулася затримка у виконанні програми. В Індії було модернізовано лише близько 10 літаків.

Індійські журналісти звернули увагу, що зниклий в Індії літак не був частиною модернізованого авіафлоту, тому військові чиновники наголошують на необхідності пришвидшення темпів модернізації Ан-32.

Під час візиту в Індію українська делегація оглянула об’єкти, на яких здійснюється модернізація літаків Ан-32. Переговірниками від української сторони виступили представники держкомпанії "Спецтехноекспорт", який входить до складу "Укроборонпрому".

За повідомленням "Спецтехноекспорту", протягом останніх шести місяців в Індію було поставлено запасні частини до Ан-32 на суму 27 млн доларів. Наразі готуються чергові поставки продукції за контрактом, які виконуються щомісяця. За домовленістю сторін, умови контракту від 2009 року, будуть виконані до вересня 2020 року. "Завод "410 ЦА" як постачальник основної номенклатури продукції за цим контрактом успішно виконує усі свої зобов’язання.

"Наприкінці 2018 року ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" досягло додаткових домовленостей з індійськими партнерами щодо модернізації військово-транспортних літаків Ан-32 ВПС Індії. Відвантаження нових партій продукції за контрактом відбуваються вчасно. Українська та індійська сторони задоволені рівнем співпраці та темпами виконання взаємних зобов’язань", - йдеться у повідомленні.