RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Зеленського розповіли про перспективи відновлення авіасполучення з Росією

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій виступає проти відновлення прямого авіасполучення між Україною і Росією.

Про це він розповів в інтерв'ю "Економічній правді".

За словами міністра, відновлення польотів до Росії небезпечно для українців, поки Росія залишається агресором по відношенню до сусідніх країн.

"Мені здається, треба мати якийсь суїцидальний настрій, щоб запропонувати відновлення цього авіасполучення", - сказав міністр.

Він також зазначив, що відновлення польотів несе в собі геополітичні ризики.

"Якщо ми всі відновлюємо, то значить, ми даємо меседж зовнішньому світу, що все добре, все прекрасно, ніяких проблем у нас з ними немає. Тоді питання: навіщо ми з якимось додатковими санкціями щодо них звертаємося, навіщо ми хочемо продовжувати комунікацію в чотирибічному форматі, Мінські домовленості? Тому поки, враховуючи як вони себе ведуть, я думаю, що про пряме авіасполучення з ними не можна говорити взагалі", - підкреслив Криклій.

Разом з тим, він виступив проти зупинки пасажирських залізничних перевезень до РФ.

"Ми просто створимо, напевно, додаткові перешкоди для громадян, які все одно змушені їздити туди з різних причин. Так вони будуть їздити через Білорусь", - упевнений міністр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше влада України розповіли про неможливість припинення вантажного залізничного сполучення з Росією.