RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У лікарні "Укрзалізниці" в Дніпрі відкрилася реанімація для хворих на COVID-19 - керівник УЗ Іван Юрик

У Дніпровській клінічній лікарні на залізничному транспорті після ремонту відкрилося нове реанімаційне відділення для лікування хворих на коронавірус.

Про це повідомив в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик під час робочої поїздки до Дніпра.

"Ми продовжуємо реалізовувати термінові заходи, заплановані в рамках боротьби з COVID-19. Зокрема, розширюємо потужності наших лікарень. Так, після ремонту Дніпровська клінічна лікарня на залізничному транспорті може прийняти одночасно 110 хворих на коронавірусну інфекцію", - сказав Юрик.

За словами керівника УЗ, реновації та переобладнання проходять одночасно в усіх лікарнях Укрзалізниці. До робіт залучено фахівців структурних підрозділів, в тому числі філії "Центр будівельно-монтажних робіт і експлуатації будівель і споруд".

"Набираємо обертів, щоб усі наші 8 відомчих лікарень активно і якісно надавали послуги. На сьогодні ми отримали вже близько 60 млн грн державних коштів на лікування хворих на COVID-19. Близько половини цих коштів вже витрачено на медикаменти і на забезпечення медичних бригад. В межах 1-2 місяців повністю використаємо ці кошти. Крім цих державних коштів, Укрзалізниця виділила 170 млн власних коштів, щоб на цей рік повністю забезпечити виконання програми лікування хворих на COVID-19", - додав Іван Юрик.

Перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов повідомив додаткові подробиці про роботи, проведені у Дніпровській лікарні Укрзалізниці: "Нову реанімацію лікарні для залізничників оснастили багатофункціональними ліжками. Кожна - з монітором пацієнта. Всього для цієї госпітальної бази придбали 55 кисневих концентраторів, 2,4 тис біозахисних костюмів, майже 40 тис засобів індивідуального захисту. Все - за державні та обласні кошти".

Виділені Укрзалізницею та ОДА кошти дозволили провести не тільки реконструкцію реанімаційного відділення в Дніпровській лікарні, але також відремонтувати ще чотири відділення медичного закладу.

Відзначається також, що наразі у наданні допомоги по лікуванню хворих на коронавірус беруть участь усі 8 відомчих лікарень Укрзалізниці: три в Києві, дві у Харкові та по одній у Дніпрі, Львові та Одесі. У цих лікарнях вже отримали допомогу і продовжують лікування понад 500 хворих на COVID-19.