Ford скоротив виробництво авто, а Tesla залишилася на плаву: Маск назвав причину

Через дефіцит чіпів компанія Ford скоротила кількість виробництва автомобілів. При цьому компанія мільярдера Ілона Маска Tesla, яка випускає електрокари, залишається на плаву.

Про це повідомляє Supply Chain Drive.

Ілон Маск вважає, що компанія уникла цієї проблеми завдяки "безпрецедентній здатності швидко реагувати і усувати збої у виробництві, і розробці 19 нових варіантів контролерів у відповідь на триваючу брак напівпровідників".

Він закликав сприймати автомобілі не як "купу заліза", а в більшій мірі як комп'ютери на колесах. Маск розкритикував конкурентів, так як, за його словами, "виробники автомобілів ніколи не цінували розробку програмного забезпечення, хоча VW зараз намагається це виправити".

Завдяки альтернативним чіпам, Tesla виробила понад 200 000 автомобілів у другому кварталі, чим встановила рекорд. Ford же зазнає збитків в більш ніж 1,1 млн одиниць продукції в 2021 році.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що компанія Ford випустила ароматизатор з запахом бензину для своїх електрокарів, тому що водії звичайних авто ностальгують за цим запахом.