Укрзалізниця отримала чергові 15 станцій Starlink

Чергові 15 станцій супутникового інтернету Starlink надійшли до Укрзалізниці від однієї з найбільших IT-компаній України – N-iX.

Про це повідомила пресслужба перевізника.

УЗ отримала 10 пристроїв Starlink першого покоління та 5 – другого.

"Дякую всім нашим партнерам та бізнесу за підтримку Укрзалізниці в цей складний час. Залізниця стала першою державною компанією, яка під час війни почала використовувати Starlink. Першу станцію ми отримали на початку березня — одразу після Михайла Федорова", — зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін.

Станції Starlink використовуються Укрзалізницею для стабільного та надійного зв’язку критичних систем забезпечення роботу залізниці. Ці станції забезпечують безперешкодний високоякісний доступ в інтернет за допомогою орбітальних супутників, який не можна відключити або зламати.

"Попереду у нас ще багато діджитальних проєктів. Нам та нікому, крім нас, відновлювати все, що будо зруйновано війною. Це можливість побудувати нові надсучасні системні рішення", — додав Камишін.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков, виступаючи на засіданні Ради ЄС, наголосив на важливості інтеграції Укрзалізниці у транспортну систему Європейського Союзу.