RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Стало відомо, як Росія заливає своїм пивом окупований Донбас

Росія більш ніж в три рази наростила експорт пива в Україну, незважаючи на ембарго, за рахунок поставок на окуповані території Донбасу.

Про це повідомляє Комерсант.

Згідно з даними митної статистики РФ, в першому півріччі 2016 року обсяг експорту пива з Росії в Україну виріс в 3,3 рази — з 1,86 млн до 6,06 млн дал. Таким чином, в загальному обсязі експорту Україна посіла 62,4%.

У матеріалі наголошується, зростання поставок сталося, незважаючи на ембарго, яке Україна ввела у січні 2016 року.

Джерела видання відзначають, що зростання відбувається за рахунок поставок в самопроголошені ДНР і ЛНР.

"Ми доставляємо їм продукцію самовивозом», - заявили виданню в одній з компаній.

За словами менеджера «Липецькпива» (марка «Приятель»), в тих же регіонах є також продукція «Очаково» і МПК («Жигулі», «Хамовники»).

Зокрема, поставки на окуповані території пива МПКБ «Очаково» зросли у першому півріччі в 5,6 рази до 2,69 млн дал, «Липецькпива» — в 9 разів до 1,56 млн дал, МПК — у 27,3 рази до 0,26 млн дал.

За інформацією директора ЦИФРРА Вадима Дробиза, крім пива на непідконтрольні владі України території Донбасу поставляються і інші алкогольні товари з Росії і окупованого Криму, зокрема, горілка і вино.

"Це роблять ті компанії, які або вже знаходяться під санкціями, як, наприклад, кримська "Масандра", або ті, хто не боїться під них потрапити",— говорить Дробиз.

Зокрема, рік тому гендиректор «Татспиртпрому» Ірек Миннахметов, розповідаючи про п'ятиразове зростання експорту горілки підприємства, згадав Донбас в якості одного з напрямків поставки продукції.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що заборона Росією поставок дизельного палива в Україну пов'язана з політичними причинами.