RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

"Наш край" пояснив, що стоїть за роздачею Кабміном компенсації 700 грн за невикористані субсидії

Співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак заявляє, що уряд намагається приховати, що згортає програму надання субсидій на житлово-комунальні послуги, рекламуючи повернення деяким українським сім’ям до 700 гривень невикористаної допомоги.

За його словами, останні зміни до порядку призначення субсидій свідчать, що влада взяла курс на згортання програми субсидій.

"Минулого тижня уряд "переможно" заявив про повернення до 700 грн невикористаних субсидій 1,5 млн. українських сімей. Але цією заявою Кабмін лише намагається приховати більш жорсткі умови призначення субсидій, які затверджені тією самою постановою. За нашими оцінками, з наступного опалювального сезону кількість отримувачів субсидій значно зменшиться", – зазначив Олександр Мазурчак.

Раніше урядовці обіцяли, нагадав він, що підвищення мінімальної зарплати впливатиме на розмір призначеної субсидії лише у 2018 році.

"Проте Кабмін вирішив вже зараз по-новому обраховувати доходи. Згідно зі змінами до порядку призначення субсидій, відтепер братиметься до уваги дохід за останні чотири квартали. Тобто тим сім’ям, яким продовжать субсидії з початком нового опалювального сезону, відшкодовуватимуть значно меншу суму, ніж раніше, або взагалі не призначать субсидію", – повідомив співголова партії “Наш край”.

Рішення про включення допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, до доходів сім’ї під час призначення субсидії співголова “Нашого краю” назвав “знущанням над системою соціального захисту людей”.

Разом з тим, наголосив Мазурчак, надання дозволу місцевим органам влади приймати додаткові рішення про надання субсидій – чергова спробою уряду зняти з себе відповідальність у сфері соціальної політики.

"Постановою надано право місцевим держадміністраціям, виконавчим органам рад або утворених ними комісіям приймати рішення щодо призначення субсидії у випадках, не передбачених положенням. Фінансування таких субсидій здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів. Дещо подібне ми спостерігаємо й у питанні фінансування пільг на проїзд, й у медичній сфері, й у сфері освіти: влада намагається позбутися відповідальності за свої рішення та перекласти її на місцеве самоврядування", – поінформував співголова партії "Наш край".

Олександр Мазурчак наголосив, що "Наш край" вимагає скасувати зміни до порядку призначення субсидій та не згортати програму відшкодування витрат на комунальні послуги, доки тарифи на житлово-комунальні послуги не будуть приведені до обґрунтованого рівня та не враховуватимуть платоспроможності людей.

Як відомо, 26 квітня уряд ухвалив постанову №300 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України", що набула чинності з 1 травня 2017 року. Документом вносяться зміни до порядку призначення та надання субсидій.