2010-ий не повернеться: журналіст зробив сумний прогноз для економіки України

Як в 2010 році, в період кращого соціального зростання країни, українці не будуть жити найближчі 20 років.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів журналіст і публіцист Віталій Портніков.

За його словами, 2010 рік був для України знаменною часом з найкращим соціальним ростом нашого життя. Портников підкреслив, що громадяни так більше не жили і не будуть жити найближчі років 20.

Журналіст пояснив, що причиною цього є не вибір шоумена Володимира Зеленського, як президента країни.

"Тому що є економічні закономірності, так як в 2014 році була повністю проїду радянська економіка, тому що у нас немає можливості отримувати халявний російський газ, який ми робили основою нашої економіки. Навіть якщо ми будемо повзати перед Росією на колінах - хоча я не думаю , що у нас є президент, здатний на такі вчинки - все одно дешевого газу просто вже не існує в економіці", - розповів Портніков.

За його словами, у нас немає конкурентоспроможного економічного ресурсу - його потрібно створювати, причому в той час, коли всі наші козирі в економіці стають архаїчними - наша важка промисловість, хімічна промисловість, наша металургія, наше сільське господарство. Журналіст зазначив, що архаїка з точки зору потреб сучасної високотехнологічної економіки - щось можна модернізувати, але більшість потрібно просто закрити.

"Треба робити ставку, по крайней мере, на те, щоб створити рівні права для економічних можливостей кожного. Треба робити суспільство, в якому люди зможуть виживати в рівних умовах. Треба просто розуміти, що це все одно буде бідна країна, в порівнянні з іншими країнами Центральної та Східної Європи. і це не песимістичні прогнози - я просто хочу жити в реальному світі. Не бачу ніяких проблем життя в небагатій країні, коли є рівні умови, коли ми знаємо, що у нас, умовно кажучи, є певна кількість грошей в місцевому бюдж ете, і ми розуміємо, на що він витрачається", - сказав Віталій Порніков.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Українці вибирають не президента, а чарівника - Віталій Портніков".