RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Інфляція прискориться: в Нацбанку дали прогноз до кінця 2019 року

Зростання цін на основні товари і послуги в Україні прискориться в середині осені, коли знизиться пропозиція сезонних овочів і фруктів, а країна зменшить обсяги експорту.

Про це у себе на сторінці в Facebook повідомив голова Наглядової ради НБУ Богдан Данилишин.

Також він зазначив, що на ціни впливатиме і коливання курсу національної валюти.

"В Україні інфляція прискорюється, починаючи з жовтня, що пов'язано з поступовим зменшенням пропозиції сирих овочів і фруктів. Крім того, з урахуванням значної частки імпорту у ВВП, багато чого буде залежати від динамки курсу гривні", - заявив фінансист.

За словами керівника Наглядової ради регулятора, інфляція буде в допустимих межах у тому випадку, якщо кошти за зовнішнім боргом восени вдасться виплатити за рахунок раніше відкладених запасів готівки. Для цього, за його словами, є всі передумови.

"Якщо вересневі виплати за зовнішнім боргом (попередньо оцінюються в 1,7 млрд доларів) вдасться пройти без ускладнень, а для цього є достатньо передумов, вплив курсового фактору на споживчу інфляцію не буде істотним", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в НБУ був опублікований прогноз, згідно з яким інфляція в Україні лише на початку 2020 го року досягне цільового діапазону.