RU  UA

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Не розуміють важливості питання: експерт розповів, як в Раді обговорювали проект про підвищення ренти на руду

Багато членів комітету парламенту з питань фінансової, податкової та митної політики не відвідували засідань, присвячених обговоренню проекта №1210 про перерахунок рентних ставок на видобуток руди, оскільки не були зацікавлені в дискусії.

Про це розповів галузевий експерт, президент Об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков для "Апострофа".

За його словами, можливо даний проект носить лобістський характер і члени комітету просто очікують остаточної команди про його прийняття.

"Для мене було дуже симптоматично, що на робочій групі практично не було членів комітету. Виходить наступне - або інші депутати повністю знають ситуацію і розуміють її (у чому я дуже сильно сумніваюся), або вони не розуміють важливості питання і розраховують на якийсь централізований припис, як за цей документ голосувати", - заявив він.

Експерт звернувся до депутатів з проханням проаналізувати проект і погодити його з представниками бізнесу, щоб прийти до компромісу з приводу механізму підвищення рентної ставки.

"Звертаємося до депутатів, намагаємося достукатися до кожного з них через ЗМІ, щоб вони зрозуміли свою відповідальність. Щоб кожен депутат голосував, думаючи про своїх виборців. Якщо вони будуть голосувати виходячи з таких позицій, то вони зрозуміють, що цей законопроект не можна приймати ні в комі разі - і не приймуть його ... Я дуже боюся, що його "проштовхнуть" в тому вигляді, в якому він зараз є. і потім вся країна буде розсьорбувати наслідки", - підкреслив Каленков.