RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Верифікація виплат в Україні: з'явилося детальне роз'яснення про перевірки

У середу, 18 грудня, президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про верифікацію і моніторинг державних виплат" № 324-IX, який Верховна Рада прийняла 3 грудня 2019 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Закон регулює здійснення верифікації та моніторингу державних виплат в Україні. Це буде сприяти розвитку справедливої системи соціального забезпечення, підвищення адресності державних виплат, оптимізації бюджетних витрат шляхом перевірки інформації, яка впливає на визначення права і розмір державних виплат", - зазначено в повідомленні.

Документ визначає основні завдання, права та обов'язки центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну фінансову та бюджетну політику в частині здійснення верифікації державних виплат.

Також закон визначає повноваження органів, які здійснюють державні виплати, основні питання збору, обробки, захисту і аналізу інформації, отриманої від суб'єктів її надання.

"Згідно із законом, верифікація державних виплат здійснюється за допомогою інформаційно-аналітичної платформи шляхом застосування комплексу заходів щодо збору, проведення аналізу та порівняння параметрів інформації, отриманої від суб'єктів її надання, за кожним реципієнтом з подальшим визначенням відповідності інформації встановленим законодавством вимогам, що впливає на визначення права на отримання і розмір державних виплат, а також виявлення невідповідності даних в автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних", - додали в глави держави.

Порядок здійснення верифікації та моніторингу державних виплат встановлює Кабінет Міністрів України.

Перелік державних виплат, які підлягають верифікації, стверджує орган, який здійснює верифікацію і моніторинг державних виплат, за погодженням з центральними органами виконавчої влади, що формують і реалізують державну політику в сфері надання відповідних державних виплат.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в порівнянні з минулим роком розмір середньої субсидії на оплату комунальних послуг для українців в жовтні зменшився на 8,7% і склав 492,1 гривні.