RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

Всі новини

Українець вклав 150 мільйонів доларів у приватну ракетну компанію: що він може отримати

Український бізнесмен Макс Поляков вклав понад $150 млн в приватну ракетну компанію Firefly Aerospace і увійшов в топ-3 лідерів космічного ринку.

Про це повідомляє Bloomberg.

Відзначається, що він викупив борги і розробки компанії Firefly Aerospace, і за три роки вклав у розробку першої ракети понад $150 млн. Таким чином, на сьогоднішній день він вклав в ракетобудування $150 млн своїх власних грошей.

Ці інвестиції поставили Полякова на третє місце в новітніх космічних перегонах. Більші капіталовкладення зробили тільки Ілон Маск з SpaceX і Джефф Безос з Blue Origin.

Firefly уклала контракти на запуск супутників на орбіту для NASA, Міністерства оборони США і ряду комерційних супутникових компаній.

Перший запуск ракети Firefly Alpha повинен відбудуться в кінці осені 2020 року. Якщо ракета Alpha зможе злетіти в космос, то вартість компанії Firefly Aerospace перевищить кілька мільярдів доларів.

300 співробітників компанії працюють над запуском першої ракети Alpha на низьку навколоземну орбіту в кінці цього року з майданчика на базі ВПС Ванденберг в Південній Каліфорнії. Alpha націлена на невикористану нішу космічного бізнесу. Firefly також планує створити більшу ракету під назвою Beta, а також власні супутники, рухові установки, багаторазовий космічний літак і місячний посадковий модуль.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Дональд Трамп заявив, що країна поставить свій прапор на Марсі, а також першої доставить жінку на Місяць.