RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Дії заступника голови НБУ Дмитра Сологуба мали вплив на МВФ, який не дає Україні транш - журналіст

Замість того, щоб займатися налагодженням відносин з МВФ і відповідати за ввірений йому блок "монетарна стабільність", заступник голови НБУ Дмитро Сологуб займається критикою керівництва і судовими позовами з роботодавцем.

Про це заявив фінансовий експерт, журналіст Денис Безлюдько, передають "Українські новини".

"У мене є ще над ким пореготати, чиї дії мали вплив на відмову Фонду. Наприклад, над заступником голови НБУ Дмитром Сологубом, який ще восени віщав, що "відносини з МВФ треба вибудовувати з нуля", а уряд все не так робить. За що власне і догану отримав", - пише Безлюдько.

Він зазначив, що Сологуб так захопився критикою і судовими позовами з основним місцем роботи, що "забив" на ввірений йому блок "монетарна стабільність".

"У фонді офіцери полохливі. Їх і постійні чутки про зміну уряду лякають, і терки з КС, і, особливо, коли Нацбанк трусить, як одного зі стовпів стабільності і учасника підписаного Меморандуму. І особливо, коли офіцери НБУ кажуть, що нам траншу не бачити, як своїх вух. Вже краще б просто, як кажуть злі язики, з водієм в настільний теніс грав в робочий час", - зазначив журналіст.

Співробітники НБУ раніше повідомляли, що заступник голови правління НБУ Дмитро Сологуб ігнорує правила роботи в організації, не з'являючись на робочому місці і не виконуючи своїх обов'язків. Зокрема, там відзначають, що Сологуб рідко буває на роботі, а коли приїжджає на роботу, то не до 9.00, як інші співробітники, а в обід. Після чого грає в настільний теніс.

У жовтні Рада НБУ оголосила недовіру і догану двом заступник голови Нацбанку - Катерині Рожковій і Дмитру Сологубу. У січні 2021 Печерський суд Києва не задовольнив позов Сологуба проти регулятора - той оскаржував винесення догани.