RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

"Вбивця банків" з України став доларовим мільярдером: на чому він розбагатів

У списку українців-мільярдерів з'явилося нове ім'я - Владислав Яценко, який є співвласником стартапу Revolut, що займається фінансовими технологіями.

Про повідомляє видання TechCrunch.

Компанію оцінили в 33 млрд доларів, що зробило її найдорожчим фінтех-стартапом Великої Британії. Нова оцінка в шість разів більша порівняно з попереднім раундом фінансування 2020 року. Тоді компанію оцінили в 5,5 млрд доларів.

Оскільки Яценко володів близько 4% акцій компанії, за даними Pitchbook, то його статки оцінюють приблизно в 1,3 млрд доларів. Це дозволило б йому увійти в першу десятку чинного списку українського Forbes і посунути на десяте місце Олександра Ярославського.

Сервіс Revolut надає банківські, інвестиційні, валютні та інші послуги з управління капіталом приблизно 16 млн користувачів по всьому світу і проводить понад 150 мільйонів транзакцій в місяць.

Компанія має намір розширити спектр послуг, щоб її клієнти вкладали більше грошей і часу в додаток. Вона включатиме нові галузі на кшталт страхування, більш глибоке занурення в інвестування та торгівлю, і, ймовірно, значне збільшення кредитних послуг (які були великим двигуном зростання для інших необанків і компаній, що займаються фінансовими технологіями).

Нагадаємо, в червні 2020 випускник Чорноморського національного університету імені Петра Могили (Миколаїв) Влад Яценко став мультимільйонером і увійшов у список 100 найбагатших людей України за версією Forbes, журнал назвав його "вбивцею банків".