RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Різке зростання тарифів на комуналку скасовується? У Мінекономіки змінили прогноз на 2022 рік

Міністерство економіки України переглянуло прогнози на 2022 рік. Нові дані свідчать, що в країні очікується зростання тарифів на комунальні послуги. При цьому експерти переконані, що найбільше подорожчає газ (на 13%) та водопостачання (на 11%).

Про це повідомили на офіційному сайті відомства.

При цьому раніше в Мінекономіки вже публікували консенсус-прогноз. У ньому експерти пророкували різке і значне зростання вартості комунальних послуг. Проте зараз у Міністерстві вважають, що цей прогноз може і не здійснитись. І все ж подорожчання деяких державних послуг не уникнути.

"Так, очікуємо, що зростання ціни на опалення буде на рівні 6%, на воду – 11%, на електроенергію 0%, на газ на 13%. Допустимий коридор ±3%", – йдеться у повідомленні відомства.

Також у Мінекономіки наголошують, що основним пріоритетом уряду є стримування зростання цін на житлово-комунальні послуги для населення.

"Будуть вжиті заходи, щоб залишити зростання тарифів у мінімальній динаміці", - запевнили у прес-службі відомства.

У ранній версії прогнозу Міністерства стверджувалося, що у 2022 році в Україні тарифи на газ зростуть на 20%, на електроенергію – на 17,5%, на опалення та гарячу воду – на 16%.

Раніше ми вже повідомляли про те, як зростатимуть тарифи 2022-го.