RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Мінекономіки України блокує доступ Росії та Білорусі до всіх цивілізованих ринків: від сталі до соцмереж

Міністерство економіки України звернулося до багатьох міжнародних організацій із закликом припинити всі контакти з Росією та Білоруссю, щоб максимально ускладнити економічну ситуацію у країнах-агресорах. Йдеться про зниження кредитних рейтингів, обмеження доступу на ринок сталі та заморожування контактів з провідними соцмережами.

Про це у Facebook повідомила перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

За її словами, до провідних світових рейтингових агентств, таких як Moody's Corporation, AM Best Rating Services, S&P Global і Fitch Group, надіслано прохання про зниження кредитних рейтингів РФ до мінімально можливого. Це, як пояснила Свириденко, "спричинить масові вимоги погашення за кредитними зобов'язаннями і зробить економіку Росії більш уразливою".

Ще одне прохання було направлено до Міжнародного бюро виставок із проханням закрити російський павільйон на Expo 2020 у Дубаї та виключити Росію з числа кандидатів на проведення Expo 2030.

Учасників Генеральної угоди з тарифів та торгівлі Мінекономіки закликало застосувати найширше ембарго на російську продукцію, зокрема, на сталь та сировину. Одним з варіантів обмежень можливе застосування неавтоматичного ліцензування.

"Сьогодні держава-агресор силовим способом заблокувала всю торгову логістику України та намагається зайняти нашу нішу", - пояснила міністерка.

Мінекономіки звернулося також до провідних світових IT компаній – Telegram Messenger Inc, Alphabet Inc, Meta Platforms Inc, Microsoft Corporation, Intel Corporation та багатьох інших – з проханням заморозити поточні договори з Росією, припинити виконання сервісних контрактів та надання будь-яких послуг.

"Сьогодні низку продуктів цих компаній Росія використовує для того, щоб вбивати українців, руйнувати їхнє житло та інфраструктуру, що суперечить духові та ідеології сучасного цифрового суспільства", - зазначила міністерка.

Також від імені України міністерство закликало Міжнародну організацію праці зупинити членство Росії та Білорусі як країн, що цинічно розтоптали всі основні права та свободи.

"Агресія проти України – це виклик усьому цивілізованому світу, тому ми маємо реагувати на нього спільно. Слід задіяти всі наявні можливості та ресурси, щоб змусити Росію та Білорусь дорого заплатити за свої вчинки та примусити їх до миру", - заявила Свириденко.